dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Algemeen » Sfeervolle uitstraling wintermarkt De Leeuwerik
De families Kraayenbos met Barbara achter de kraam. Foto: John Hofman.

Sfeervolle uitstraling wintermarkt De Leeuwerik

Sfeervolle uitstraling wintermarkt De Leeuwerik

Bleiswijk – Zagen we in voorgaande jaren de sfeervol ingerichte kramen van de wintermarkt in De Leeuwerik hoofdzakelijk in de wandelgangen staan, zaterdag 30 november waren ze verplaatst naar de grote recreatiezaal en dat deed toch wat gezelliger aan. Ook in het kleine zaaltje was weer genoeg te bewonderen en uiteraard te koop. De markt werd georganiseerd door de Stichting Welzijn Lansingerland.

John Hofman

Vanaf de opening stroomde het publiek al binnen en wat deze keer opviel was, dat er nu meer jeugd aanwezig was. Ze kwamen niet voor niets, want er waren ook leuke Sint- en kerstcadeautjes te koop die ook voor jongeren geschikt waren.

Goede doelen

Sommige kramen werden bemand door vrijwilligers die zich hebben verbonden aan een bepaald goed doel. Zo zagen we kramen van Stichting Rotterdam Fund Racers die geld ophaalt voor de jaarlijkse Roparun en een kraam voor het altijd goede doel: kankerbestrijding. Eén kraam sprong er deze keer wel wat uit. Het waren de twee families Kraayenbos die met hun stichting Power zonder kracht alweer enkele jaren achtereen geld inzamelen voor Barbara Beernink (40) uit Bleiswijk die vanaf haar 20e jaar aan de spierziekte HMSM, type Z lijdt en de nodige aanpassingen in huis moet hebben om enigszins te kunnen functioneren binnen haar gezin. De twee families, waarvan Annie Kindt wel de motor is, hadden ook deze keer alle spullen zelf gemaakt en de belangstelling hiervoor was geweldig. Vooral de kerstartikelen vlogen weg. De huidige actie is bestemd voor een scootmobiel die Barbara inmiddels al heeft. “Ik krijg niet alles vergoed via de WMO en deze families zorgen ervoor dat ik het dan toch kan aanschaffen”, aldus Barbara die ook zelf aanwezig was. Het initiatief werd destijds genomen door Melanie Kraayenbos en Melanie Giesse. De benodigde spullen om de artikelen te maken krijgen ze van derden of kopen ze op rommelmarkten. Deze goederen worden dan opgepimpt tot de mooiste cadeaus. Annie: “Er wordt heel veel gesponsord en daar zijn we erg blij mee”. Hoewel Barbara zeer beperkt is in haar leven, is ze zelf vrijwilliger bij de Stichting Divoo. Met haar twee honden gaat ze regelmatig naar zorginstelling de Tuinen in Bleiswijk waar bewoners met de honden kunnen knuffelen.
Naast de verkoop van tal van sieraden, kerstartikelen en andere spullen in de kramen, konden de bezoekers genieten van bijvoorbeeld een kop erwtensoep en de gezellige muziek.
“We zijn heel tevreden met deze wintermarkt”, aldus vrijwilliger van Welzijn Lansingerland, Sjanie Terlouw.