vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » SeniorWeb activiteiten van start
Wie wil leren beeldbellen met Jitsi Meet of ondersteuning nodig heeft kan de hulp van SeniorWeb Lansingerland inschakelen.

SeniorWeb activiteiten van start

SeniorWeb activiteiten van start

Lansingerland – Nadat half maart alle SeniorWeb activiteiten waaronder diverse computer-, tablet- en smartphone-cursussen abrupt moesten worden stopgezet worden deze vanaf begin september zachtjesaan weer opgestart. Weliswaar in verband met het coronavirus voorlopig nog in aangepaste vorm en in eerste instantie alleen voor die mensen die zich al eerder aangemeld hadden. Nieuwe aanmeldingen komen op een wachtlijst.

Computercafé op afspraak

Vanaf 3 september kan iedereen elke donderdag tussen 13.30 en 15.30 uur terecht in de vestiging van Bibliotheek Oostland aan de Nieuwstraat 25 in Berkel en Rodenrijs met vragen over computers, tablets en smartphones. Vrijwilligers van SeniorWeb zitten dan klaar om vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. In verband met aangepaste regels door het coronavirus kan dit voorlopig alleen op afspraak. Men kan via onderstaand mailadres een afspraak maken. Vermeld dan ook om welk probleem of vraag het gaat en om wat voor apparaat

Online inloopspreekuur

Als men nog niet de deur uit wil gaan voor hulp dan is het digitale inloopspreekuur een goed alternatief. Het inloopspreekuur dat in samenwerking met Welzijn Lansingerland in De Leeuwerik (Leeuwerikstraat 2) in Bleiswijk werd gehouden wordt in digitale vorm hervat. Veel mensen waaronder ook ouderen zijn inmiddels gewend geraakt aan beeldbellen. Voor dit inloopspreekuur wordt gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Jitsi Meet biedt. Als men beschikt over een PC/laptop met webcam en microfoon, dan is de virtuele ontmoetingsruimte te betreden met de webbrowser (Google Chrome, Firefox, Safari of de nieuwste Edge browser van Windows 10).
Hiertoe volgt men de volgende link: https://meet.jit.si/senwebbleiswijk.
Op een tablet of smartphone heeft men de Jitsi Meet app nodig die men gratis kan downloaden in de AppStore van Apple, of de PlayStore van Google. Na installatie van de app behoeft men alleen de naam van de virtuele ontmoetingsruimte “senwebbleiswijk” in te geven. Vanaf 3 september zal dit virtuele inloopspreekuur wekelijks op donderdag geopend zijn van 13.30 tot 15.00 uur.

Ondersteuning beeldbellen

Iedereen die wil leren beeldbellen met Jitsi Meet of ondersteuning nodig heeft om een verbinding met het digitale inloopspreekuur tot stand te brengen kan zich op onderstaand mailadres aanmelden voor hulp. Jitsi Meet is een veilig en relatief eenvoudig alternatief voor al die andere meer bekende beeldbelprogramma’s zoals Zoom, Google Meet en Skype. Er is geen abonnement of registratie nodig. Jitsi Meet biedt de mogelijkheid om met meerdere personen binnen bijvoorbeeld de familie- of de vriendenkring tegelijkertijd contact te hebben. Dat kan met behulp van de computer maar ook met elk type tablet of smartphone. Ook handig als er een vergadering belegd moet worden door het bestuur van een organisatie als bijvoorbeeld een sportvereniging.

Het adres waar men met alle hulpvragen terecht kan is: seniorweblansingerland@gmail.com