maandag 1 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » SeniorWeb activiteiten in aangepaste vorm
Eén van de vrijwilligers van SeniorWeb Lansingerland is Cees Torn. Foto: Henk Leentfaar.

SeniorWeb activiteiten in aangepaste vorm

SeniorWeb activiteiten in aangepaste vorm

Lansingerland – Medio februari start SeniorWeb Lansingerland weer met haar activiteiten. U zal zich misschien afvragen. Is dat wel verantwoord? “Wij van SeniorWeb Lansingerland denken daar volmondig “ja” tegen te kunnen zeggen”, aldus Cees Torn, één van de 18 vrijwilligers die zich inzetten om senioren te helpen digitaal fit te worden. Daarbij gaan we ervan uit dat de huidige lockdown is opgeheven.

Half maart vorig jaar was het ineens over en uit. Alle lopende cursussen werden afgebroken. Geplande cursussen werden afgelast en iedereen wachtte in spanning af wanneer er een doorstart gemaakt zou kunnen worden. “In september was het zover: in afgeslankte vorm hebben we de afgebroken cursussen weer opgestart; rekening houdend met de richtlijnen van het RIVM en het corona-protocol van Bibliotheek Oostland. En met succes. Daarom starten we in 2021 weer, maar met een aangepaste aanpak. Het aantal cursisten per cursus of workshop wordt gehalveerd en er is alleen een docent aanwezig. Op die manier kunnen we de 1,5 meter afstand waarborgen. Er wordt gebruik gemaakt van spatschermen en de apparatuur wordt regelmatig gereinigd.

Persoonlijk advies

Cees: “Wanneer u graag een persoonlijk advies wilt over de cursus(sen) die voor u van belang is/zijn, kunt u een verzoek indienen via het email-adres dat hieronder staat vermeld. Wij informeren u dan over de mogelijkheden om uw vaardigheden met de computer, smartphone of tablet te vergroten en geven persoonlijk advies over welke cursus of workshop het beste bij u past. Ook als u nog helemaal niet bekend bent met computers of internet.
Is extra advies niet nodig en weet u welke cursus u wilt volgen dan kunt u zich direct inschrijven voor de cursus of workshop van uw keuze. Door de maatregelen is het aantal plaatsen beperkt. Dus wacht niet te lang”, roept Cees op.
Het cursusaanbod, waaronder cursussen en workshops over Windows 10, Android Tablets, iPads en Smartphones, is te vinden op de website van seniorweb.nl en bibliotheekoostland.nl. Het adres waar men terecht kan voor informatie en aanmelden is: seniorweblansingerland@gmail.com.
“We hopen, ondanks alle beperkingen, op een leerzaam voorjaar 2021!”