zondag 24 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Scouting Bleiswijk vaart goede koers met aanschaf nieuwe vlet
De cheque wordt overhandigd door Rotaryclub Lansingerland. Foto: John Hofman.

Scouting Bleiswijk vaart goede koers met aanschaf nieuwe vlet

Mede dankzij Rotaryclub Lansingerland:

Scouting Bleiswijk vaart goede koers met aanschaf nieuwe vlet

Bleiswijk – De zeeverkenners van Scouting Bleiswijk zijn water wel gewend, dus trokken ze zich zaterdag 11 oktober niets aan van de fikse regenbui, toen leden van Rotaryclub Lansingerland hen een cheque van € 6.000 kwamen overhandigen, waardoor de club eindelijk weer een nieuwe vlet kon aanschaffen. Althans, gedeeltelijk, want het restant bedrag hadden ze zelf op gespaard.

John Hofman

De vlet, met als klinkende naam Potvis, stond al klaar bij de Pekbrug om te water te worden gelaten, voorzien van het logo van de Rotaryclub. Eenmaal in het water kozen ze, met de twee andere vletten, snel het ruime ‘sop’ van de Rotte.
Het bedrag van € 6.000 was de opbrengst die Rotaryclub Lansingerland had verkregen met Bridge in de Kas 2019.
“Het was de 20e editie van Bridge in de Kas en tevens de laatste, want we zijn er nu mee gestopt”, aldus voorzitter Annemarie van den Doel. “Elk jaar kozen we een goed doel uit, meestal voor de lokale jeugd van Lansingerland en deze keer was er gekozen voor Scouting Bleiswijk. We zijn Hans Bunnik, van Bunnik Plants, zeer dankbaar dat hij al die jaren zijn immense kassen beschikbaar heeft gesteld voor dit festijn”.

De nieuwe vlet de Potvis (links vooraan) vaart de Rotte op vergezeld door twee andere vletten.

Doop

Uiteraard werd er eerst voor de vlet, die nog achter de auto van leidinggevende Chris Hulshof zat, met z’n allen geposeerd voor de foto, waarna hij langzaam het water in gleed. Daar werd ze door enkele zeeverkenners ‘gedoopt’ met champagne en met de vele regendruppels die vielen, moet dat voor de toekomst zeker een behouden vaart worden!
Zoals gezegd heeft Scouting Bleiswijk ook haar bijdrage geleverd aan de aanschaf van de vlet, want die heb je niet voor € 6.000. Dankbaar zijn ze Rotary Lansingerland uiteraard zeer, want zonder deze club hadden ze nog jaren moeten sparen.
Hoofd-leidinggevenden van Scouting Bleiswijk, Nico Jonker, was de man die, bescheiden op de achtergrond, het meest genoot van de aanschaf: “Ik doe dit vrijwilligerswerk al vele jaren, maar het blijft leuk. De jeugd heeft tenslotte de toekomst en daar help ik graag aan mee”, aldus Nico. Het bleef echter niet bij het te water laten, want al snel vaarde de nieuwe vlet de Rotte op, vergezeld door zeeverkenners in de reeds in het bezit zijnde vletten, op weg naar de ‘thuisbasis’, de plek in de Rotte waar ze altijd bij elkaar liggen.