donderdag 22 oktober 2020 | week 43
Home » Algemeen » Schoolkamp De Gouden Griffel
Samen op het trekvlot.

Schoolkamp De Gouden Griffel

Schoolkamp De Gouden Griffel

Berkel en Rodenrijs – In de week van 21 september hadden de groepen drie en vier van de Gouden Griffel een schoolkamp. Normaal gesproken blijven de leerlingen na een actieve en gezellige dag ook een nachtje slapen op school. Helaas kon dit in verband met corona dit schooljaar niet doorgaan.

Het project ‘Omgaan met elkaar’ werd op dinsdag 22 september begeleid door Choice Training. Voor dit project hebben de leerlingen diverse activiteiten ondernomen.
Ze maakten een canvas voor in de klas, muziek met als doel dat luisteren naar elkaar het begin is van de juiste omgang, een heen-en-weer trekvlot met als doel omgaan met weerstanden van anderen zonder te oordelen en ze deden samenwerkingsopdrachten met als doel dat elkaar helpen tot gezamenlijk resultaat zal leiden en dat je deze samen kunt vieren. Ook werden boksvormen uitgevoerd waarbij omgaan met elkaar, sociale vaardigheden en discipline centraal staan, en bouwopdrachten met als doel dat je ervaart dat ieder zijn/haar kwaliteiten heeft en dus dat iedereen erbij hoort.
Na een heerlijke maaltijd werd de dag afgesloten met het zingen van liedjes rond het kampvuur op het schoolplein.