zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » fbpost » Schaatsvereniging wil inlineskatebaan

Schaatsvereniging wil inlineskatebaan

Schaatsvereniging wil inlineskatebaan

Lansingerland – Henk Vos van Schaatsvereniging Lansingerland sprak tijdens de vergadering van commissie Samenleving op 4 juli de leden toe over het verzoek een (grotere) financiële bijdrage te leveren aan de totstandkoming van een inlineskatebaan op het buitenterrein van RWC Ahoy.

Freek J. Zijlstra

Voorloper IJsclub Bleiswijk van de huidige Schaatsvereniging Lansingerland probeert al jarenlang een wedstrijd skeelerbaan annex inlineskatebaan binnen de gemeentegrenzen van Lansingerland gerealiseerd te krijgen. Aanleg van een dergelijke baan bleek helaas niet mogelijk. Er is niettemin grote behoefte aan een inlineskatebaan in de regio; de dichtstbijzijnde banen zijn in Almere en Purmerend.
De vereniging heeft nu in samenwerking met de Rotterdamse Wielren Combinatie Ahoy plannen ontwikkeld om tot Sportpark Noordrand, qua ligging tegen onze gemeentegrenzen aan, te komen. Gemeente Rotterdam heeft voor de realisatie van de 200 meter inlineskate wedstrijdbaan (nationaal en internationaal) al een subsidie van € 500.000 beschikbaar gesteld. Gemeente Lansingerland wordt nu om een bijdrage van € 50.000 gevraagd, waarvan wethouder Ankie van Tatenhove inmiddels € 25.000 heeft toegezegd.
Schaatsvereniging Lansingerland telt ruim 400 leden en men hoopt door de realisatie van een echte wedstrijdbaan groei van het ledenbestand. Veel leden van wielervereniging RWC Ahoy zijn woonachtig in Lansingerland. RWC Ahoy heeft een nieuw krachthonk geopend. De regionale belangstelling voor de ontwikkeling van Sportpark Nordrand is groot en toevoeging van een inlineskatebaan, volgens Henk Vos een spectaculaire en booming wedstrijdsport, zou voor een succesvolle start en ontwikkeling kunnen zorgen. De sportieve ambitie van Lansingerland om meer inwoners te laten bewegen en sporten zou naadloos aansluiten bij realisatie van een inlineskatebaan, beargumenteert Henk Vos heel slim. De annex faciliteiten en het binden van (seniore) vrijwilligers aan de vereniging maakt de win-win formule volgens hem compleet. Ziet de wethouder kans de bijdrage te verdubbelen?