zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » SAYF jongerenwerk kijkt terug op zonnige zomerweek
Voor de eerste keer op een nieuwe locatie in Bergschenhoek; het grote veld aan het Landmeterplein bleek een prima locatie met veel ruimte voor alle activiteiten.

SAYF jongerenwerk kijkt terug op zonnige zomerweek

Topweek in nieuw jasje

SAYF jongerenwerk kijkt terug op zonnige zomerweek

Lansingerland – Met op de verschillende locaties al een grote groep kinderen present voor het startsein klonk, vierde SAYF jongerenwerk de eerste week van de zomervakantie. Onder een nieuwe naam (het was DOCK3B) en daarom best een beetje spannend voor de organisatoren, maar het werd een topweek voor iedereen.

Trees Borkus-Henskens

Jongerenwerkorganisatie DOCK3B, al tien jaar actief in Lansingerland, is sinds kort overgegaan naar SAYF jongerenwerk! SAYF is ontstaan uit de twee woorden SAFE en SAY. Deze twee woorden staan voor een veilige plek (SAFE) zijn voor jongeren en vertellen (SAY) over het christelijk geloof. Van maandag tot en met vrijdag waren de vrijwilligers van SAYF present op drie locaties; in de Sterrenwijk van Berkel en Rodenrijs, bij de Tuinen in Bleiswijk en de nieuwe locatie bij het Landmeterplein in Bergschenhoek.

Superdruk

Het werden vijf superdrukke, maar ook superleuke dagen. Samen met de vrijwilligers – allemaal jongeren die ook zelf zienderogen samen met de kinderen genoten van sport en spel en de overige onderdelen van het programma – kon er elke middag tussen half twee en half vijf worden deelgenomen aan tal van activiteiten. Het weer zat mee en dagelijks kwamen er gemiddeld per locatie rond de tachtig kinderen. Soms de hele middag, soms een deel ervan. Ouders en grootouders namen een kijkje en ook passanten bleven soms even staan om van de vrolijke activiteiten te genieten.

Zomerstop

Herko Rozema, een van de vrijwilligers, is blij dat de spanning van de eerste keer ‘nieuw’ eraf is. Samen met zijn mede-vrijwilligers kijkt hij terug op een gezegende week. “Met sport en spel, knutselwerkjes, maar ook halverwege de middag met een speelse sketch waarin we vertellen waar we voor staan. Voor normen en waarden, vertrouwen, hoe met vrienden om te gaan. Daar geloven we in en vertellen we, want dat geldt voor iedereen.”
Na deze succesvolle week is er even een zomerstop. “Maar vanaf de maand september zijn we weer elke derde zaterdag van de maand op de drie locaties present; van half twee tot half vijf en voor alle kinderen tot en met twaalf jaar die langs willen komen en mee willen doen; welkom!”