zondag 24 januari 2021 | week 03
Home » Nieuws » Sanne Dekkers hoofdtrainster Berkel vrouwen
Sanne Dekkers gaat met Berkel voor een frisse start.

Sanne Dekkers hoofdtrainster Berkel vrouwen

Team doet een stapje terug

Sanne Dekkers hoofdtrainster Berkel vrouwen

Berkel en Rodenrijs – Na het plotselinge vertrek van Egmond Blinker bij het vrouwenteam van CVV Berkel kon het bestuur van de Berkelse voetbalclub snel spijkers met koppen slaan. CVV Berkel meldt met trots, dat Sanne Dekkers in het nieuwe seizoen als hoofdtrainster op het Berkelse sportpark Het Hoge Land aan de slag gaat.

Rien Kuyvenhoven.

Sanne Dekkers (34) die in het verleden onder andere trainster was van Smerdiek, Rhoon en SSS, komt over van BVV Barendrecht waar ze de hoofdmacht trainde en daarnaast fungeerde ze als assistent-trainster bij Excelsior.
Dekkers die er om bekend staat het beste uit het team en speelsters naar boven te halen, is gepokt en gemazeld in het vrouwenvoetbal. Ze ziet een prachtige uitdaging in Berkel en is ervan overtuigd dat er een mooie toekomst lonkt voor de club. Ze zegt daar dolgraag haar steentje aan te willen bijdragen. Met de komst van Dekkers als nieuwe hoofdtrainster gaat Berkel het nieuwe seizoen vol vertrouwen tegemoet, zij het op een lager niveau.

Verzoek

Het team doet een opmerkelijke stap terug door het hoofdklasserschap prijs te geven en volgend seizoen actief te zijn in de eersteklasse. Nu er enkele geroutineerde speelsters stoppen, is het voor de andere speelsters, de aanstormende talenten die op de deur kloppen bij de vrouwenafdeling, beter om een stapje terug te doen om zo komend seizoen een frisse start te maken in de 1e klasse A.
Manager vrouwenvoetbal Johan van Aalst: “Dit besluit is mede opverzoek van de speelsters genomen. Zes geroutineerde speelsters stoppen. Wel komt er talentvolle jeugd aan. Maar het hoofdklasserschap zou voor hen nog te zwaar zijn. Met nu een vrouw aan het roer gaat Berkel een mooie toekomst tegemoet waar zowel bestuur, TC, speelsters en overige stafleden onwijs veel vertrouwen in hebben en we kijken dan ook nu al reikhalzend uit naar de start van het nieuwe seizoen. Met deze stap kunnen we ook de sfeer er in houden, want als je als ploeg wekelijks een teleurstelling moet verwerken, dan hakt dat er in.”
Sanne Dekkers blijkt het eens te zijn met het terugtrekken van het vrouwenteam van Berkel uit de hoofdklasse. “Natuurlijk wil je allemaal zo hoog mogelijk voetballen. Maar ik begrijp het wel nu er zes belangrijke speelsters stoppen of twijfelen. Het is ook beter wat betreft de aansluiting die de jeugd hoopt te gaan maken. De stap naar de eerste klasse is makkelijker dan naar de hoofdklasse.”
Helemaal onbekend is de inwoonster van Stampersgat niet met haar nieuwe vereniging. Zelf begon ze als speelster bij de jongens van De Schutters in haar woonplaats, waarna ze bij diverse clubs in Brabant speelde en de overstap zou maken naar het Belgische Anderlecht waar ze uiteindelijk door een blessure niet aan toe kwam. Via diverse verenigingen had ze al eens contact met Berkel (lees: Johan van Aalst) gehad. Na het vertrek van de trainer van Berkel was het daarom ook niet verwonderlijk dat het contact werd geïntensiveerd.
“Ik ken Berkel uit de diverse competities via clubs waar ik in de loop der jaren als trainer werkzaam ben geweest. En weet dat Berkel in het vrouwenvoetbal een behoorlijke naam heeft. Na het afhaken van hun trainer en het contact met de vereniging kwamen we snel tot overeenstemming. Ik heb er echt veel zijn in ook omdat achter team 1 een goede aansluiting is vanuit de jeugd”, aldus de Brabantse.
Berkel gaat de nieuwe competitie in met drie teams op zaterdag, twee 30+ teams op de vrijdagavond en tenslotte met vier zaalteams.