maandag 8 maart 2021 | week 10
Home » Algemeen » Samenwerken is een kunst
Met plezier werd er geverfd en samengewerkt.

Samenwerken is een kunst

Samenwerken is een kunst

Berkel en Rodenrijs – De leerlingen van groep 6 van CBS prins Willem-Alexander vonden het heel prettig om elkaar weer te ontmoeten na de lockdown periode. Elkaar digitaal ontmoeten is leuk, maar weer samen met elkaar in de klas zitten, elkaar weer spreken en samen bezig is zijn dat is echt fijn.

De leerlingen kregen de opdracht om samen een schilderij te maken. In vijf groepen gingen ze aan de slag. Ze zaten rond een groot vel en maakten met zwarte verf tekeningen op het vel. De tekeningen mochten elkaar niet raken. Daarna werden met zwarte lijnen verbindingen gemaakt tussen alle tekeningen, zodat er vlakken en een eenheid ontstonden. Iedere leerling koos een kleur verf en kleurde hier de tekeningen en vlakken mee. De kunst was om te voorkomen dat dezelfde kleur bij het opvullen van de vlakken naast elkaar zaten. Overleggen, kwasten doorgeven, het werk bekijken en de opdracht uitvoeren. Het plezier in het werk spatte ervan af.
Tussen het schilderen en overleggen door konden de leerlingen met elkaar praten over de periode dat ze thuis onderwijs volgden. Ze hadden elkaar echt gemist. De kleurrijke schilderen versieren nu de gang en het lokaal. Dit maakt het samen op school zijn nog vrolijker. De kunst van het samenwerken werd een kunstwerk voor de school en past bij cultuureducatie die hoog in het vaandel staat van CBS prins Willem-Alexander.
Voor meer informatie over CBS Prins Willem-Alexander : www.pwabasisschool.nl.