donderdag 3 december 2020 | week 49
Home » Nieuws » Samen Lansingerland

Samen Lansingerland

Nieuwe naam Lansingerland voor elkaar:

Samen Lansingerland

Lansingerland – Ruim 20 lezers van de Heraut reageerden op de oproep om een nieuwe naam te bedenken voor het loket waar de vraag en het aanbod van vrijwillige hulp samenkomen. De woorden samen en Lansingerland kwam in vele variaties voor, soms afgekort, soms met extra woorden ertussen. De naam die Sylvia Verkijk bedacht is uiteindelijk gekozen. De werkgroep vindt het een pakkende en kort en krachtige naam, die goed weergeeft waar het loket voor staat. Dat was ook het idee dat Sylvia had. Daarbij, zegt zij, is samen hét woord van 2020. De coronacrisis heeft niet alleen negatieve gevolgen. Zij ervaart dat mensen meer naar elkaar omkijken, dat de saamhorigheid groter is geworden. En dat is precies waar Samen Lansingerland voor staat!

Sylvia Verkijk bedacht de pakkende nieuwe naam.

Contactgegevens Samen Lansingerland

De contactgegevens van Samen Lansingerland zijn niet gewijzigd:
Heeft u hulp nodig of kent u iemand die hulp nodig heeft? Bel dan met (010) 522 55 45 of stuur een mail naar info@swsl.nl. Wilt u zelf vrijwillige hulp bieden? Bel dan met (010) 522 55 45 of mail naar info@viplansingerland.nl
U kunt bij ‘Samen Lansingerland terecht voor: boodschappen halen, boeken thuisbezorg-service, praatje maken/luisterend oor, het invullen van uw belastingaangifte of een formulier, warme maaltijdservice tussen de middag, hulp bij tablet of telefoon, ondersteuning bij de Nederlandse taal, het vinden van een maatje, hulp bij uw thuisadministratie, schuldHulpMaatje, buurtbemiddeling, HomeStart: ondersteuning van ouders, ondersteuning van jongeren, palliatief/ terminale ondersteuning in de thuissituatie.

‘Samen Lansingerland’ is een initiatief van Welzijn Lansingerland, Humanitas Lansingerland, Bibliotheek Oostland, het Diaconaal Platform Lansingerland, Jeugd en Jongerenwerk Lansingerland en de gemeente Lansingerland. ‘Samen Lansingerland’ wordt mede mogelijk gemaakt door vele andere organisaties en initiatieven.