dinsdag 19 januari 2021 | week 03
Home » Nieuws » Samen Lansingerland: Samen kom je verder ook in coronatijd
Aan de slag met een JobGroup.

Samen Lansingerland: Samen kom je verder ook in coronatijd

Samen Lansingerland: Samen kom je verder ook in coronatijd

Lansingerland – Het coronavirus heeft veel impact op werkend Nederland en ook op de werkgelegenheid in Lansingerland. In de ene sector valt het werk stil en in andere sectoren zijn er handen te kort. Dit heeft ook effect op veel werkenden of mensen die al werkzoekend waren. JobHulpMaatje Lansingerland staat klaar om samen met haar maatjes werkzoekenden te ondersteunen in de zoektocht naar werk.

David is op zoek naar een baan (vanwege de privacy is de naam gefingeerd). Hij wil graag alles aanpakken wat hij tegenkomt; hij solliciteert veel, maar dit heeft nog niet geleid tot een goede match. Via een bekende hoort hij van JobHulpMaatje. Hij stuurt een mailtje naar Jan, de coördinator van JobHulpMaatje Lansingerland en Jan neemt contact met hem op. Vanwege de coronamaatregelen stemmen ze eerst telefonisch af. Jan vertelt hem over JobHulpMaatje en David geeft aan waar hij bij geholpen kan worden. Nu de hulpvraag duidelijk is, wordt gekozen voor een passend traject. David besluit deel te nemen aan de JobGroup.
De meeste deelnemers hebben evenals David geen baan als ze zich aanmelden. Maar ook als je wel een baan hebt en je wilt meer te weten komen hoe je je zoekproces naar een andere baan vormgeeft, ben je van harte welkom! Eigen regie en verantwoordelijkheid zijn belangrijk. Het zoekproces wordt niet van je overgenomen, maar je wordt verder op weg geholpen. Na afronding van de JobGroup vertelt David: “Je hebt elkaar nodig in het zoeken naar werk. Samen kom je verder! Ik heb meer inzicht in mijn kwaliteiten en mijn belemmeringen gekregen en wat ik daaraan kan doen. Ik ga nu veel gerichter solliciteren.”
Voor de zomer van 2020 is een JobGroup afgerond. Gelukkig kon met wat aanpassingen en de regels met betrekking van corona in acht nemend toch bij elkaar gekomen worden. Deelname aan JobGroups wordt over het algemeen als zeer motiverend ervaren.

Inloopmoment

Bent u, ben jij op zoek naar werk? Iedere dinsdag en donderdag is er een inloopmoment. Kom gerust langs! Het adres is Smitshoek 20, Bergschenhoek. Zodra de situatie het toelaat zal er weer een nieuwe JobGroup starten. De individuele begeleiding kan altijd doorgaan; op locatie, telefonisch of via beeldbellen. Uiteraard worden de maatregelen omtrent corona in acht genomen.
Voor meer informatie kijk op de website www.pand58.life/jobhulpmaatje of stuur een mailtje naar Jan Grin, jobgroups@pand58.life. Hij neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.
JobHulpMaatje is een initiatief van Stichting Pand 58 en wordt ondersteund door het Diaconaal Platform Lansingerland. In het Diaconaal Platform werken de diaconieën van dertien kerkgenootschappen binnen Lansingerland samen. Het Diaconaal Platform Lansingerland bundelt en stimuleert initiatieven vanuit de kerken voor hulpverlening aan alle inwoners van Lansingerland zoals bijvoorbeeld JobHulpMaatje.