zondag 28 februari 2021 | week 08
Home » Algemeen » Samen delen, samen duurzaam: Deelvervoer Lansingerland

Samen delen, samen duurzaam: Deelvervoer Lansingerland

Samen delen, samen duurzaam: Deelvervoer Lansingerland

Lansingerland – Welkom bij de maandelijkse column van het duurzaamheidsplatform Lansingerland Samen Duurzaam. Vanaf deze plek wordt u geïnformeerd over wat er allemaal gebeurt rondom het thema duurzaamheid in Lansingerland.

Stel je voor dat je elke dag een auto kunt kiezen die precies past bij wat je die dag gaat doen. En alleen betaalt voor de uren dat je hem gebruikt. Geen zorgen over onderhoud, verzekering, alleen maar rijden.
Tegenwoordig hebben we altijd alles beschikbaar. Dit is helemaal niet nodig als we met slimme apps op onze telefoons gebruik van spullen kunnen plannen en delen. Auto’s staan gemiddeld 22 uur per dag stil en niet iedereen heeft op hetzelfde moment een auto nodig. Bovendien heb je ook niet altijd hetzelfde soort auto nodig. Heb je een (extra) auto die je niet veel gebruikt, dan kun je deze delen op verschillende platforms. Ook kun je kiezen om een auto weg te doen en af en toe een auto te huren van een bedrijf of particulier. Je kunt met auto delen dus ook geld verdienen of besparen.
Ik heb zelf in Rotterdam gewoond waar auto delen al steeds normaler wordt. Lansingerland is een dorpsgemeente en wil niet opgeslokt worden door de grote stad. Er wordt volop gebouwd in onze gemeente en de ruimte wordt steeds beperkter. Je bezittingen delen is juist heel erg dorps. Het creëert verbinding met je buren en geeft meer leefruimte. Hierdoor slipt de openbare ruimte niet dicht zoals in de grote stad al is gebeurd. Sommige ideeën uit de grote stad zijn dus zo slecht nog niet.
Meld je aan zodat het netwerk groeit en jij elke dag een auto kunt (ver)huren. Samen delen, samen duurzaam. Kijk op www.deelvervoerlansingerland.nl of Facebook Deelvervoer Lansingerland.

Bas van der Ham
Lansingerland Samen Duurzaam