dinsdag 20 oktober 2020 | week 43
Home » Advertorial » Ruim opgezette kerstshow bij de Driesprong
De opbrengst van de wensput is dit jaar bestemd voor de Voedselbank.

Ruim opgezette kerstshow bij de Driesprong

Ruim opgezette kerstshow bij de Driesprong

Berkel en Rodenrijs – Elk jaar is er vanaf begin oktober een sfeervolle kerstshow in tuincentrum De Driesprong. Gelukkig kan deze ook dit jaar doorgaan. Maar wel met wat aanpassingen.

Marianne Karsemeijer

‘Magical memories’ staat er boven de ingang naar de kerstshow. En inderdaad waan je je in een sprookjeswereld als je onder de boog doorgelopen bent. Een sprookjesbos, compleet met hertjes, konijntjes, vlinders en vogeltjes en natuurlijk heel veel lichtjes. In het midden staat de wensput; zoals ieder jaar kunnen bezoekers hier een wens doen en een muntje in de put gooien. Dit jaar is de opbrengst voor de Voedselbank.

Gezellige sfeer

Na het sprookjesbos loop je over brede paden (3 tot 4 meter breed) langs verschillende thema’s. Te beginnen met het IJsthema, met veel wit, zilver en blauw tinten. Dit klassieke thema wordt nog altijd verkocht, zij het veel minder dan voorgaande jaren. Dat zie je ook als je doorloopt in het thema Wild Glam. Een thema dat eruit springt, met veel goud, dierenfiguren en -printen, hout en warme tinten, waarmee een fijne, gezellige sfeer gecreëerd kan worden. Vervolgens de afdeling kaarsen. Ook hier wordt steeds meer gebruik gemaakt van ledverlichting, veel veiliger en bijna niet van echt kaarslicht te onderscheiden. Verder gaat het langs de afdeling waar stolpen en kerstboompjes worden opgemaakt en veel met droogbloemen wordt gewerkt, een nieuwe trend die er in voorgaande jaren nog niet was.
Natuurlijk ontbreekt de afdeling met Lemax huisjes niet. Elk jaar wordt hier een prachtige uitstalling gemaakt waar zowel kinderen als volwassenen zich in een andere wereld wanen. Er is altijd veel belangstelling voor deze afdeling. Een groot aantal mensen is al heel vroeg bezig met hun kerstdorpjes. Zodra het kan komen ze langs om de nieuwste items aan te schaffen. Voor de kleinste kinderen zijn nu ook lagere opstellingen gemaakt zodat ze het goed kunnen zien.

Veilig

De Driesprong doet er alles aan om veilig te kunnen winkelen. Bij binnenkomst worden karretjes en handen automatisch gedesinfecteerd. De paden zijn een stuk breder, de show is ruim van opzet en groter dan ooit. De fotomomenten in de route zijn aangepast zodat er geen opstoppingen ontstaan.
Getracht wordt het aantal bezoekers zo goed mogelijk te spreiden. Bezoekers wordt verzocht voor 11.00 uur ’s ochtends of na 16.00 uur ’s middags te komen en het weekend een beetje te mijden, zodat er niet teveel mensen tegelijk binnen zijn.
De kerstshow is zaterdag 3 oktober geopend en het was de afgelopen week al erg druk. Juist in deze tijd vinden mensen het belangrijk om het thuis zo gezellig mogelijk te maken. Mensen zijn veel thuis, hebben geld te besteden dat anders uitgegeven werd aan vakanties en dergelijke. Beleving wordt hoe langer hoe belangrijker. Tot Sinterklaas worden er erg veel sfeerartikelen gekocht. Na de Sint voornamelijk kerstballen en -verlichting.

Mooie show

De Driesprong is er ook dit jaar weer in geslaagd een prachtige, warme, sfeervolle kerstshow neer te zetten. Dat zo’n show de nodige voorbereiding vergt is duidelijk. Het kopen van de handel begint al in oktober en loopt door tot februari. Voor juni moet het ontwerp klaar zijn. Eind augustus wordt begonnen met de eerste voorbereidingen en op 1 september gaat een deel van het tuincentrum dicht om de kerstshow op te bouwen. In vijf weken wordt alles opgebouwd en het eerste weekend van oktober gaat de show open.
Kijk voor de openingstijden en meer informatie op www.tcdedriesprong.nl .