vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Ruim honderd volle dozen voor Kledingbank Lansingerland
Leden van de Najaarsmarktcommissie maakten de dozen klaar voor transport waarna ze vorige week richting de Kledingbank Lansingerland konden worden vervoerd.

Ruim honderd volle dozen voor Kledingbank Lansingerland

Ruim honderd volle dozen voor Kledingbank Lansingerland

Bleiswijk – ‘De een z’n dood is de ander z’n brood’ was vorige week van toepassing in zowel Bleiswijk als Bergschenhoek. In beide kernen werd donderdagavond flink met dozen gesjouwd en dat allemaal voor het goede doel.

Trees Borkus-Henskens

Net als zoveel activiteiten kon ook de Najaarsmarkt rond de Hervormde kerk in Bleiswijk dit jaar geen doorgang vinden. Maar wel werden weer – zoals al vele jaren daarvoor – volop goederen ingezameld. De dozen stapelden zich op en coördinator Ina van Elswijk vreesde dat er een moment zou komen dat alleen nog een looppaadje er tussendoor zou resteren. Er volgde overleg en er kwam een passende en mooie oplossing.

Kleding

Alle ingebrachte kleding – die Ina altijd vooraf uitzoekt en wast – werd in grote bananendozen verzameld en tijdelijk opgeslagen bij tuinder Van den Berg. Vervolgens werd contact opgenomen met de vrijwilligers van de Kledingbank Lansingerland. Die waren dolblij toen hen de vraag werd gesteld of ze de dozen konden gebruiken. Het werden er uiteindelijk meer dan honderd die donderdagavond richting de Kledingbank op Weg en Bos in Bergschenhoek verhuisden en dankbaar in ontvangst werden genomen.
“Hier maken we weer heel veel mensen blij mee,” wist Hans Hameeteman van de Kledingbank die zelf eveneens assisteerde bij de ‘verhuizing’ van de dozen. “Want ook Lansingerland kent een grote groep mensen waarvoor het iedere keer weer een helse klus is om de hele familie of zichzelf van kleding en schoeisel te voorzien. Met een pasje, verstrekt via Kwadraad maatschappelijk werk (vaak met een doorverwijzing van de gemeente), kunnen ze hier spullen komen uitzoeken.”
De Kledingbank Lansingerland is geopend op dinsdag en donderdag van 12.00 tot 15.30 uur voor afhalen en brengen van kleding. Per klant maximaal 30 minuten op afspraak. Adres: Weg en Bos 110 te Bergschenhoek, tel. 06 – 519 316 02. Kijk op de website voor meer en actuele informatie: www.kledingbank-lansingerland.nl.