woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » fbpost » Ronde Tafel deelt cheques uit

Ronde Tafel deelt cheques uit

Ronde Tafel deelt cheques uit

Lansingerland – Het grote Ronde Tafelfeest van 16 maart – Concert at the Park – zal bij velen nog vers in het geheugen zitten. Het werd een schitterend feest met bekende artiesten, een veiling en heel veel bezoekers.

Trees Borkus-Henskens

Aan het feest waren drie goede doelen verbonden. Vertegenwoordigers van die goede doelen – dit jaar Sailing Kids, de Mattheüschool in Schiebroek en de drie jeugdfestivals in de drie kernen van Lansingerland – kwamen vorige week naar Berkel Centrum waar de leden van de Ronde Tafel hun vergadering hadden. Voor zij daar echter mee van start gingen werden eerst de waardevolle cheques uitgereikt. Echter niet alleen aan de goede doelen, maar ook aan vertegenwoordigers van verenigingen die zich met vrijwilligers (hoe meer vrijwilligers des te hoger het bedrag op de cheque) hadden ingezet om Concert at the Park mede tot een succes te maken.

Verrassingen

De spanning werd opgevoerd door eerst de cheques van € 1000,- uit te reiken aan CVV Berkel, Oranjevereniging Bergschenhoek en De Argonauten. Vervolgens van € 1250,- aan TOGB en SV Doto, € 1750,- aan The Orioles, aan het Roparun 112 brandweerteam en Klaas Kittens € 2000,- en € 3750,- aan Scouting Berkel en Rodenrijs. Maar toen moesten de goede doelen nog komen. Zowel het Berkelse Jeugdfestival als het Hoekse Jodocus Festival en de Bleiswijkse Speelweek ontvingen elk een cheque ter waarde van € 7500,-. Voor Sailing Kids en de Mattheüsschool wachtte voor beide een cheque van maar liefst € 22.550,-, tot stand gekomen in samenwerking met de NSGK (Nederlandse Stichting Gehandicapte Kind).
In totaal werd € 82.500,- aan cheques uitgereikt; wat de leden van de Ronde Tafel een warm en verdiend applaus opleverde.

Check Also

Zwembad De Windas weer geopend

Lansingerland - Met een ballonnenboog bij de entree en allemaal blije gezichten was het vrijdag 22 mei weer lekker druk in en rond zwembad De Windas. Die dag gingen de deuren weer open na een lange sluiting, veroorzaakt door het coronavirus. Dat voorlopig nog niet alles bij het oude is zal duidelijk zijn, maar het begin is er.

Geef een reactie