donderdag 6 augustus 2020 | week 32
Home » Algemeen » Rimmer Berkel kijkt al dertig jaar onder de motorkap
Rimmer (links) ontvangt een fraai boeket van Maurice. Er volgde nog een gezellige avond met de collega’s.

Rimmer Berkel kijkt al dertig jaar onder de motorkap

Rimmer Berkel kijkt al dertig jaar onder de motorkap

Bergschenhoek – Positief ingesteld en nooit chagrijnig; zo kennen familie en collega’s Rimmer Berkel die deze maand een bijzonder jubileum viert. Hij werkt dertig jaar bij Autobedrijf Leo van der Wel in Bergschenhoek en dat gaat vandaag – 27 november is precies de dag – gevierd worden.

Trees Borkus-Henskens

Auto’s zitten in de genen bij de Berkelfamilie. Opa, vader en broer van Rimmer zitten of zaten ook in de auto’s, dus het lijkt een familiegebeuren. Meteen na school werkte Rimmer bij garage Voskuilen in Moerkapelle.
“Dat was maar een paar maanden. De consulent van het leerlingstelsel wist dat hier bij Van der Wel een plek vrij was en dat was wel iets voor mij. Ik solliciteerde en kon beginnen.”
De geboren Bleiswijker ging aan de slag als leerling monteur. “Ik was thuis altijd al met brommertjes in de garage bezig. Ik werk hier nu dertig jaar met plezier. Ik heb me hier verder kunnen ontplooien en ben gegroeid in het werk van monteur naar chef werkplaats.”
Rimmer regelt er alles en is de spil in de werkplaats. Het leuke aan het vak? “Er zijn geen twee dagen hetzelfde en ook vind ik het mooi dat het werk steeds complexer wordt. Je hebt ook veel contact met de mensen. Ik ben een echt mensenmens en bovendien ben ik het aanspreekpunt voor de klanten.”
“Je weet wat je aan hem hebt; hij is binnen ons bedrijf de steun en toeverlaat,” reageert Maurice van der Wel. “Hij is loyaal en behulpzaam, er is nooit iets te veel en hij kan met iedereen overweg; een fijne collega en mens. “Mijn gezin en mijn werk zijn mijn hobby’s en ik blijf het leuk vinden met auto’s bezig te zijn.”