maandag 21 september 2020 | week 39

Regio - Lansingerland

Centrum veiliger door plaatsing AED’s

Berkel en Rodenrijs - Woensdag 9 september overhandigde Niels Schoonen, accountmanager bij de Rabobank in onder andere Lansingerland, een AED apparaat aan de winkeliersvereniging van Berkel en Rodenrijs. Namens deze vereniging waren Frits Heel en Robert van Atten aanwezig.

Lees meer

Oostlanddag 2020: VOORUIT

De Oostlanddag 2020 gaat door. Op woensdag 7 oktober, van 10.30 tot 12.00 uur, wordt er een speciale editie georganiseerd die helemaal past bij deze tijd. Voor alle ondernemers uit de regio Oostland.

Lees meer

De resultaten van de lezerspeiling

Lansingerland - Tientallen lezers van De Heraut hebben uitgebreid gereageerd op de vraag hoe in hun ogen de ontvangen € 137,6 miljoen Eneco-gelden het best besteed zouden kunnen worden. Een kwart van de lezers kiest voor duurzame en groene investeringen. Bijna een kwart is voor het mogelijk maken van betaalbare woningen voor starters en senioren. Krap een zesde van de lezers wil gewoon cashen, meestal door een flinke jarenlange verlaging van de OZB. De andere lezers willen dat er geld naar de financiële reserves gaat, naar cultuur en sport, gratis OV voor ouderen of meer toezichthoudende Boa’s.

Lees meer

Zandtransport A16 Rotterdam op de helft

Regio - De chauffeurs hebben er al heel wat ritjes op zitten, zo’n 100.000 tot nu toe. Maandag 14 september vierde het projectteam van aannemerscombinatie de Groene Boog samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat een feestelijke mijlpaal: de zandtransporten voor de nieuwe snelweg A16 Rotterdam zijn op de helft.

Lees meer

Een ruime voldoende voor TOGB bij debuut in de hoofdklasse

Berkel en Rodenrijs - Nieuwsgierig naar het debuut in de hoofdklasse van TOGB in het meer dan negentigjarig bestaan van de club was sportpark Het Hoge Land ondanks de coronacrisis behoorlijk bevolkt. Niemand van de aanwezigen zal een minuut spijt hebben gehad van zijn of haar komst. Het bezoekende SV Meerssen uit Limburg nam dan wel voor de pauze een 0-3 voorsprong, aan het eind van de wedstrijd stond er een verdiende 3-3 deling op het scorebord.

Lees meer

ZOMERRITME AFGELAST

Lansingerland – Het cultuurprogramma Zomerritme, dat vrijdag 28 augustus zou worden georganiseerd op Landgoed Vidaa aan de Hoeksekade in Bergschenhoek gaat vanwege de weersverwachting niet door, zo hebben de organisatoren Jay’s Place en Bibliotheek Oostland besloten. Het ligt in de bedoeling het evenement op een nader te bepalen datum alsnog te organiseren.

Lees meer

KBO Bleiswijk hervat activiteiten

Bleiswijk - Na een noodgedwongen, lange onderbreking gaat de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) Bleiswijk op woensdagmiddag 2 september weer met frisse moed van start. Op het programma staan de ledenvergadering en het aanbieden van een nieuw jaarprogramma. Aanvang 13.30 uur, locatie grote zaal De Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2.

Lees meer

Vakantie

Bergschenhoek - Aan de Eekhoornplaats in het Lage Bergse Bos, vlak naast het tracé waar de snelweg A16 Rotterdam wordt aangelegd, heeft Rijkswaterstaat een expositiecentrum ingericht. Ik ging op vrijdagmorgen met kleinzoon Levi een kijkje nemen, en we bleken de enige bezoekers te zijn.

Lees meer

Megafun voor alle kinderen van Lansingerland

Bleiswijk - Megafun, een tweedaags feest voor alle kinderen van Lansingerland, gaat ook dit jaar weer georganiseerd worden door vrijwilligers van Jeugdsoos Pecto’s in Bleiswijk. Met dank aan verschillende fondsen en de gemeente die het ook ditmaal weer mogelijk maken kunnen op maandag 17 en dinsdag 18 augustus de Megafun Dagen weer losbarsten op het terrein bij Pecto’s aan de Götzenhainsingel (bij sportpark Merenveld). Twee sport- en speldagen voor alle kinderen uit heel Lansingerland die zin hebben in een gratis toegankelijk feest.

Lees meer