dinsdag 24 november 2020 | week 48

Regio - Lansingerland

Omroep Max komt op visite in Bleiswijk

Bleiswijk - Dat het maken van een tv programma een lange periode bestrijkt bleek al snel, toen Kees Heugens werd benaderd of hij mee wilde werken aan het programma De Nalatenschap van Omroep Max. De Bleiswijker - voor velen bekend als voormalig wethouder van de gemeente Bleiswijk - werkte jarenlang bij het Leger des Heils. Via die organisatie kwamen ze in Bleiswijk terecht waar Kees hen gastvrij ontving.

Lees meer

Sinterklaas rijdt Lansingerland niet voorbij…

Lansingerland - Zaterdag was burgemeester Pieter van de Stadt naar Paleis Soestdijk gereden om de vele tekeningen die kinderen naar het gemeentehuis van Lansingerland hadden gestuurd, te overhandigen aan Sinterklaas. Al snel bracht de Sint een tegenbezoek.

Lees meer

Samen Lansingerland: Samen kom je verder ook in coronatijd

Lansingerland - Het coronavirus heeft veel impact op werkend Nederland en ook op de werkgelegenheid in Lansingerland. In de ene sector valt het werk stil en in andere sectoren zijn er handen te kort. Dit heeft ook effect op veel werkenden of mensen die al werkzoekend waren. JobHulpMaatje Lansingerland staat klaar om samen met haar maatjes werkzoekenden te ondersteunen in de zoektocht naar werk.

Lees meer

Heel Lansingerland Helpt blijft actief

Lansingerland - Aan het begin van de coronagolf eerder dit jaar ontstond spontaan Heel Lansingerland Helpt als Facebookgroep. Een spontane actie om elkaar praktische hulp te bieden ter ondersteuning en aandacht te geven aan iedereen die dat nodig had. De groep werd steeds groter en ook nu tijdens de tweede coronagolf ontstaan er nog steeds spontane acties van en voor Lansingerlanders.

Lees meer

Jongerencampagne #WIPWAP van start gegaan

Lansingerland - Naast dat Lansingerland veel jeugdigen in de gemeente heeft wonen, hebben deze jongeren ook behoeftes om te kunnen recreëren binnen de gemeente. En aangezien de jongeren steeds ouder worden komen ze in een leeftijd waarbij ze zelf ook een mening willen hebben over verschillende onderwerpen. Hiervoor is de campagne #WIPWAP gestart.

Lees meer

Samen Lansingerland

Nieuwe naam Lansingerland voor elkaar: Samen Lansingerland Lansingerland – Ruim 20 lezers van de Heraut reageerden op de oproep om een nieuwe naam te bedenken voor het loket waar de vraag en het aanbod van vrijwillige hulp samenkomen. De woorden samen en Lansingerland kwam in vele variaties voor, soms afgekort, soms met extra woorden ertussen. De naam die Sylvia Verkijk …

Lees meer

Teststraat Lansingerland

Lansingerland - Op woensdag 28 oktober is in Lansingerland een corona-teststraat geopend. Met deze teststraat wordt ingespeeld op de groeiende behoefte bij burgers en ondernemers om snel te kunnen testen. De teststraat kan een belangrijke maatschappelijke functie vervullen door snel én verantwoord te testen.

Lees meer

‘Gerichte keuzes, (financieel) gezonde toekomst’

Lansingerland - Door de coronacrisis is de kaderbrief (de voorloper op de begroting) niet meer voor het zomerreces gepresenteerd. Binnenkort bespreekt de gemeenteraad echter toch de meerjarenbegroting. We spraken in aanloop daar naar toe met wethouder Jan-Willem van den Beukel, die halverwege de rit van het college zijn opwachting mocht maken en zijn eerste begroting mag verdedigen. “De gemeente is een baken van stabiliteit. We leven hier in welvaart met tal van uitstekende voorzieningen. Binnen een sluitende begroting doen we wat mogelijk is,” aldus Van den Beukel.

Lees meer