maandag 1 maart 2021 | week 09

Regio - Lansingerland

Valentijnsdag – Laat het liefde regenen!

Lansingerland - Afgelopen weken werd namens Heel Lansingerland Helpt (de Facebookpagina met inmiddels ruim 4100 leden) de vraag gesteld aan met name de basisscholen en kinderdagverblijven in Lansingerland om tekeningen te maken voor een medebewoner in onze gemeente. En dat hebben ze geweten!

Lees meer

Jeroen van der Ploeg is de ‘Meest Creatieve Ondernemer in Coronatijd’

Lansingerland - Het is voor ondernemers een zware tijd. Voor Ondernemend Lansingerland is dat temeer een reden om ondernemers in het zonnetje te zetten. De verkiezing tot de 'Meest Creatieve Ondernemer in Coronatijd' is daar een voorbeeld van. Jeroen van der Ploeg van J&K Catering werd verkozen tot de winnaar. Donderdag kreeg hij de bijbehorende award uitgereikt uit handen van voorzitter Jan Houweling.

Lees meer

Participatietraject luchthavenbesluit RTHA

Lansingerland - Langzamerhand worden de geesten weer rijp gemaakt voor een mogelijke uitbreiding van het aantal vliegbewegingen naar en van vliegveld RTHA. De minister en de luchthaven maken werk van burgerparticipatie nadat voor intensivering van vliegverkeer geen draagvlak bleek te zijn. Men kiest nu dus voor de omgekeerde aanpak, ‘burgers eerst’, samen met alle belanghebbenden. De kick-off heeft inmiddels plaatsgevonden.

Lees meer

Geen grootschalige verspreiding Britse variant in Lansingerland

Lansingerland - De eerste bevindingen van GGD Rotterdam-Rijnmond en Erasmus MC laten zien dat er geen sprake is van een grootschalige verspreiding van de Britse variant in de gemeente Lansingerland. De uitbraak van deze variant lijkt zich vooral te hebben geconcentreerd op de Willibrordschool. Op deze school bleken 46 personen besmet te zijn met deze variant. Daarnaast is er vooral verspreiding binnen gezinnen geweest. In de gemeente Lansingerland lijkt de verspreiding dan ook beperkt te zijn gebleven.

Lees meer

Wanneer gaat er nu iets met de Eneco-gelden gebeuren? (2)

Lansingerland - Commissie Algemeen Bestuur sprak in de vergadering van woensdag 13 januari jongstleden het procesvoorstel over de besteding van de ruim € 137 miljoen die de verkoop van de Eneco-aandelen heeft opgebracht. De gedachtewisseling tussen de fracties en wethouder Jan-Willem van den Beukel ging helemaal zoals op grond van het verslag over de oriënterende gesprekken met de fractievoorzitters verwacht mocht worden: een gedeelte van de schulden aflossen en vervolgens duurzame doelen formuleren waarin voor de komende generatie geïnvesteerd kan worden. In de marge ging het over burgerparticipatie, waarbij inwoners hooguit iets over de prioritering mogen zeggen.

Lees meer

Ton van Eijsden hield en houdt nog steeds van aanpakken

Lansingerland - Deze maand kijken we terug in de tijd met enkele Lansingerlanders die hier hun sporen verdienden. Die in de periode dat ze hier woonden en/of werkten veel voor de gemeenschap hebben betekend en hun sporen hebben nagelaten. Leuk voor de Lansingerlanders die hen nog kennen uit die tijd, maar ook leuk voor alle nieuwkomers om een stukje van de recente geschiedenis en opbouw van Lansingerland te ervaren en te lezen hoe het nu met ze gaat. Ton van Eijsden bijt het spits af.

Lees meer