vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Advertorial » RataPlan uit de brand in nieuw pand
Bedrijfsleider Jesse van Herk opent donderdag een schitterend pand met drie verdiepingen en ruim 2000m² vol koopjes. Met elke zeven weken een nieuw assortiment.

RataPlan uit de brand in nieuw pand

RataPlan uit de brand in nieuw pand

Berkel en Rodenrijs – Kringloopwinkel RataPlan opent donderdag 28 november de deuren van een schitterend en groot pand aan de Industrieweg 50 in Berkel en Rodenrijs. Op een steenworp afstand waar RataPlan voorheen gevestigd was. Tot op maandagmiddag 17 juni een grote brand het complete pand in de as legde en alle spullen verloren gingen.

Door Trees Borkus-Henskens

Inmiddels zijn er weer heel veel spullen binnen gebracht in het nieuwe pand. Drie etages tjokvol artikelen die allemaal een tweede leven kunnen beginnen tegen een zacht prijsje. In de weken voorafgaand aan de opening werd er met man en macht gewerkt aan de inrichting van het pand. Dat gebeurde door zowel medewerkers als vrijwilligers; allemaal onder leiding van bedrijfsleider Jesse van Herk.

Alles weg

Jesse werkt vanaf april bij de Berkelse vestiging van RataPlan en maakte zowel de brand als de nieuwe start van dichtbij mee. Hij ziet het als een grote uitdaging om iets nieuws op te zetten en krijgt daar ondersteuning bij van de organisatie. “We zijn bij nul aan de Industrieweg begonnen. Alles was weg en we moesten met een hele nieuwe collectie beginnen. Er hebben heel veel mensen bij geholpen met het leveren van spullen. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Die hebben het mede mogelijk gemaakt te kunnen heropenen met een vol pand.”
Alles in het drie verdiepingen tellende pand met ruim 2000 m² winkelruimte werd nieuw ingericht naar eigen inzicht. Fraai en overzichtelijk in de verschillende productgroepen. Zoals onder andere kleding, boeken, meubels, elektra, kleingoed, speelgoed en natuurlijk in deze tijd ook een – zij het bescheiden – kerstartikelenafdeling.

Parkeren

Jesse raadt belangstellenden aan om met de opening, maar ook in de weken daarna zo veel mogelijk met de fiets te komen. “Een van de eisen van de gemeente was dat er flink wat parkeerplaatsen bij het pand zouden komen. Die waren er te weinig en daarom is het aangrenzende pand (van dezelfde eigenaar als het RataPlan-pand) inmiddels afgebroken. Daar worden parkeerplaatsen gerealiseerd, zodat de klanten naast het pand kunnen parkeren. Die zijn nog niet helemaal klaar, maar er wordt wel heel hard aan gewerkt. Gekochte goederen kunnen ook altijd tegen een kleine vergoeding bezorgd worden.”
Het wordt donderdag de vijfentwintigste winkel die RataPlan opent. De officiële opening zal worden verricht door wethouder Ankie van Tatenhove die zich enkele jaren geleden ook inzette om RataPlan naar Berkel en Rodenrijs te halen. Een deel van de medewerkers zijn mensen met afstand tot de arbeidsmarkt die hier een baan hebben gevonden.
De winkel is van maandag tot en met vrijdag geopend van 09.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.