donderdag 4 maart 2021 | week 09
Home » Advertorial » Rataplan (her)opent haar deuren
Ankie Tatenhove en Jesse van Herk knippen het lint door.

Rataplan (her)opent haar deuren

Rataplan (her)opent haar deuren

Berkel en Rodenrijs – De nieuwe kringloopwinkel van RataPlan aan de Industrieweg 50 is donderdag 28 november onder grote belangstelling geopend. Het pand was afgeladen vol met mensen die een kijkje wilden nemen in het nieuwe pand en velen van hen gingen niet met lege handen naar huis. Wethouder Ankie van Tatenhove knipte samen met bedrijfsleider Jesse van Herk officieel het lint door.

Marianne Karsemeijer

Ondanks de regen en de beperkte parkeermogelijkheden rondom het pand was het al voor de officiële opening ontzettend druk in het pand. Mensen konden naar hartelust snuffelen en rondkijken in de nieuwe winkel, waar weer tal van tweedehands spullen klaar stonden om van eigenaar te wisselen. “We hadden wel verwacht dat het druk zou worden vandaag”, zegt Eva Zentveldt, hoofd marketing en communicatie. Ze hangt nog snel even een lint op voor de officiële opening. “Maar zoveel belangstelling hadden we echt niet verwacht. We zijn hier erg blij mee, iedereen gunt ons een nieuwe start. Dat hebben we ook al gemerkt aan het grote aantal producten die we de afgelopen weken mochten ontvangen.”

Rataplan hoort bij ons

Even na elven neemt Gertjan Dekker, algemeent directeur van Rataplan het woord. Hij memoreert de afgelopen hectische maanden na de brand van maandag 17 juni. Zware maanden, vooral voor het personeel, voor wie Rataplan voelde als een tweede huis.
Jesse van Herk, bedrijfsleider, vertelt dat er met man en macht is gewerkt om het nieuwe pand te realiseren. Vanaf 5 augustus is begonnen met de inname van spullen en het resultaat is nu te zien. Alles heeft een plek gekregen en de sfeer nodigt uit om gezellig rond te kijken. Jesse is erg trots op het hele team en is blij verrast dat zoveel mensen belangstelling tonen. Voordat officieel het lint wordt doorgeknipt neemt ook wethouder Ankie van Tatenhove nog even het woord. “Jullie hebben een nieuwe plek gevonden en gaan aan de slag met dezelfde ploeg, dat vind ik echt in jullie te prijzen, dat er weer plek is voor iedereen, want de kringloopwinkel heeft twee functies. Aan de ene kant de kringloopeconomie, tweedehands spullen die nog goed zijn krijgen zo een nieuwe bestemming. Aan de andere kant geven jullie mensen een kans die ze vaak elders niet krijgen en daar zijn we als gemeente erg blij mee. Rataplan hoort gewoon bij ons”.
Na het officiële moment van het doorknippen van het lint werd namens de Rabobank een cheque van € 500,- overhandigd, als aanmoediging en hart onder de riem.
Vanaf nu is de winkel weer open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 18.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur, ook voor het brengen van goederen.