woensdag 5 augustus 2020 | week 32
Home » Advertorial » ‘Rantsoendiëten’ houdt niemand vol
In haar praktijk aan huis kunnen personen zich individueel of zich samen aanmelden.

‘Rantsoendiëten’ houdt niemand vol

‘Rantsoendiëten’ houdt niemand vol

Lansingerland – Wat je eet kan het verschil maken tussen ziek worden of gezond blijven, tussen je futloos voelen of fit zijn en tussen je ongelukkig voelen of lekker in je vel zitten. Iedereen weet het, maar bepaalde gewoontes veranderen is echt niet makkelijk. In haar praktijk Consult4Food richt voedseldeskundige Juliëtte Hoving zich daarom op drie belangrijke pijlers: voeding, motivatie en bewegen.

Zelf was Juliëtte al langer actief met lijnen. Uit eigen ervaring weet ze daarom dat het volgen van een dieet vaak resultaat oplevert, maar meestal slechts van korte duur, waarna je weer terugvalt in je eetgewoonten van daarvoor. Ze wilde meer weten van voeding en besloot de opleiding tot voedingsdeskundige te volgen. Een interessante opleiding waarin alles aan de orde kwam over hetgeen voeding in positieve zin voor je lichaam kan doen.

Eigen praktijk

Door het geleerde ook voor haarzelf in praktijk te brengen was haar ervaring dat goede voedingsgewoontes inderdaad blijvend resultaat opleveren. Juliëtte wilde dit graag uitdragen en besloot van start te gaan met Consult4Food; met name gericht op inwoners van Lansingerland.
In haar praktijk aan huis kunnen personen zich individueel of zich samen aanmelden. “Ik begin altijd met een intake en informatie, over de werkwijze en – heel belangrijk – of we een klik hebben om samen aan de slag te gaan. Dan vraag ik je 7 dagen een voedingsdagboek in te vullen. Naar aanleiding daarvan volgt een gesprek over gezondheid, motivatie, gezinssituatie etc. Nadat ik alle informatie heb verzameld krijg je een op de persoon aangepast menu mee voor drie keer per dag een maaltijd (ontbijt, lunch en diner) en twee keer een snack tussendoor, ook bestaande uit gezonde snacks en borrelhapjes. De weegmomenten kunnen onderling worden afgestemd waarbij zowel vet als spiermassa, de metabolische leeftijd, het visceraal vetniveau (orgaanvet), de botmassa en het niveau van de vochthuishouding wordt genoteerd.”

Sporten

Ook kreeg Juliëtte de gelegenheid om bij TheWorkOutBox in Bleiswijk – waar ze zelf wekelijks sport – een avond in de week belangstellenden te helpen met afvallen. Van oktober tot december gebeurde dat in groepsverband. Binnenkort start er weer een groep en kunnen belangstellenden zich aanmelden; naar verwachting medio april.
Belangstellenden (alleen volwassenen) kunnen zich melden bij Juliëtte om af te vallen of fitter te worden. Geen snel dieet, maar verantwoord eten dat je vol kunt houden. Bovendien kun je gewoon aan tafel mee blijven eten met de overige gezinsleden. Voor meer informatie: www.consult4food.nl.