vrijdag 5 juni 2020 | week 23
Home » fbpost » Puur natuur tijdens de koppelwedstrijden
Kees Hulst was de held van de dag met de beste vangst waaronder enkele mooie brasems.

Puur natuur tijdens de koppelwedstrijden

Puur natuur tijdens de koppelwedstrijden

Lansingerland – In alle vroegte toog een achttiental vissers zaterdagochtend 10 augustus richting de fraaie plas aan de voet van de evenementenberg op de grens van Bergschenhoek en Bleiswijk om daar deel te nemen aan de door De Bleiberg georganiseerde koppelwedstijd.

Trees Borkus-Henskens

Nadat de plekken werden verloot zochten de koppels twee aan twee hun stek op om zich klaar te maken voor de wedstrijd die om zeven uur begon. Het werd een mooie, maar ook pittige dag, want de mannen zaten midden in de natuur en onbeschut. De zware storm die de hele dag over het gebied raasde speelde hen parten, maar gelukkig lieten de vissen zich daar niet door afschrikken. Er werd goed gevangen en met name grote brasem werd door menig deelnemer aan de kant gehaald. De organisatie zorgde om half elf voor een welkome afwisseling met een goed verzorgd lunchpakket.

Feeder

Door de storm kon er met een vaste hengel bijna niet worden gevist, maar met de feeder ging het prima. Een feederhengel is 3,5 tot 4 meter lang en heeft voldoende ruggengraat. Klokslag vier uur klonk het eindsignaal en dat bleek voor sommige deelnemers net op tijd na zoveel lichamelijke inspanning. De weegschaal werd tevoorschijn gehaald om alle vangst te wegen. Met elkaar liepen de vissers langs alle plekken waar koppels zaten om de vangst van elkaar te bekijken. Bij sommige koppels bleek opvallend, dat ze – hoewel ze naast elkaar op dezelfde stek zaten – de een aanzienlijk meer in zijn leefnet had dan de ander. Maar het totaal telde.

De besten

Er werd weer flink gerekend om de winnaars van de dag aan te kunnen wijzen, maar ook degenen die de meeste vis wisten te verschalken. Het leuke van deze dag was tevens, dat zich deelnemers van heel Groot Rotterdam konden inschrijven, zodat zich ook andere leden tussen de Bleibergers schaarden. Die waren niet alleen onder de indruk van de schitterende omgeving, maar ook van de goede organisatie en de onderlinge sfeer.
Het koppel Peter den Boef en Arjan Roodhorst was met 22.090 gram vis de kampioen van de dag, gevolgd door het koppel Jan v.d.Burg en Kees Hulst met 19.680 gram. Derde werd het koppel Serge Defaix en Rick Veldhuis met 17.110 gram.
In de individuele uitslag bleek Bleiswijker Kees Hulst de held van de dag met 18.330 gram. De man die binnen De Bleiberg veel organiseert en ook altijd de standen bijhoudt voor de vereniging, maar zaterdag niet bescheiden hoefde te zijn met enkele prachtige brasems in zijn net. Serge Defaix werd tweede met 16.000 gram en Arjan Roodhorst derde met 12.110 gram.
In totaal werd zaterdag 107.310 gram vis gevangen; dat betekende gemiddeld 6 kilo per deelnemer. Daar werkten de gevangen brasem – met een gemiddeld gewicht tussen de 2 en 3 kilo – een aardig handje aan mee.

Geef een reactie