maandag 13 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » Pure Rotterdammers vieren diamanten huwelijk aan de Noordeindseweg
Cor en Sjaan Lagrouw wonen met plezier in Huize Sint Petrus en kregen maandag op de 11de van de 11de iets na elven bezoek van de burgemeester.

Pure Rotterdammers vieren diamanten huwelijk aan de Noordeindseweg

Pure Rotterdammers vieren diamanten huwelijk aan de Noordeindseweg

Berkel en Rodenrijs – Cor en Sjaan Lagrouw woonden hun hele leven in verschillende wijken van Rotterdam, maar hun 60-jarig huwelijksfeest werd op 11 november gevierd in Berkel en Rodenrijs. Vorig jaar verhuisden ze naar Huize Sint Petrus om wat dichter bij een van hun zonen te wonen.

Trees Borkus-Henskens

Cor Lagrouw (87) zag het levenslicht in Rotterdam Noord. Hij was de jongste van drie broers en zijn vader was chef molenaar. Sjaan Leeflang (82) groeide op in Rotterdam Zuid als oudste en bovendien enige meisje samen met twee jongere broers. Haar vader werkte in de haven.
De twee leerden elkaar kennen op een rondvaartboot die diverse stopplaatsen aandeed en vervolgens als eindpunt Culemborg. Of het liefde op het eerste gezicht was weten ze niet meer, maar toen Sjaan later een cafeetje binnen stapte waar Cor met zijn broer zat leek het te klikken. Ze kregen verkering, trouwden op de 11de van de 11de om 11 uur op de Coolsingel en gingen inwonen bij de oma van Sjaan.
Cor werkte als chauffeur op een wagen die drank rondbracht. “Met een filiaal van de Amstelbrouwerijen en een losplaats aan de haven waar de boten gelost werden en wij met volle wagens konden vertrekken. Ik bevoorraadde jaren de strandtenten op Hoek van Holland, maar ook kwam ik regelmatig bij ’t Vierkantje in Berkel en Rodenrijs. Ik kende het dorp al van vroeger toen ik als jochie met mijn vader mee ging om palen te zetten voor de weermacht en ook kenden we paard en wagen van de Berkelse leverancier van meel die bij de bakkersfabriek naast ons huis zijn spullen afleverde.” Sjaan had de zorg voor de beide zonen van het paar die nu nog weten: “Onze moeder regelde alles thuis!” Maar ook haar ouders verzorgde ze op hun oude dag.

Tuinieren

Na het inwonen bij oma kon het paar een ‘gedeelde’ woning (er was na de oorlog grote schaarste aan woningen) krijgen. Met een gezin aan de voorkant en zij aan de achterkant. In de zestiger jaren verhuisden ze naar een complete woning. Tot zijn 56ste bleef Cor werken, maar toen hij een ongeval kreeg en te kampen kreeg met een versleten rug kon hij stoppen. Samen met Sjaan wandelde hij elke dag naar de volkstuin waar ze heerlijk tuinierden en genoten van de rust. Nu genieten ze samen van hun nieuwe appartementje in Huize Sint Petrus. Daar bracht burgemeester Pieter van de Stadt het paar namens de gemeente een felicitatiebezoek. Hij kwam niet met lege handen, maar verraste het diamanten paar naast een fraai herfstboeket tevens met een ingelijste kopie van de trouwakte.