woensdag 12 augustus 2020 | week 33
Home » Lezersschrijven » Puinhoop

Puinhoop

Een ongekende puinhoop en dat is nog voorzichtig uitgedrukt en allemaal veroorzaakt door onze fijne ondeskundige gemeente Lansingerland die beoordeelt wat er in dat centrum komt. Zonder na te denken de wildvreemde kraambezitters uitnodigt die – waar ze ook vandaan komen – meldt: we hebben veel plaats voor jullie, kom snel naar Berkel en Rodenrijs. En de gevestigde orde die al meer dan 60 jaar in het centrum van Berkel en Rodenrijs staat? De vader van Martin Steentjes stond ook al jaren in het centrum
Het Horeca Plein – we hebben allemaal kunnen genieten van de kinderen – is een verrijking van het centrum; meer horeca zou nog meer bijdragen tot het succes , waarbij ik de kanttekening maakt dat het vergunningstelsel veel soepeler moet verlopen m.b.t horecavergunningen.
Alle kramen weg uit het centrum is toe te juichen. Je zal maar een winkel hebben met torenhoge huur en lasten, dan een marktkraam voor je deur en dan ook nog dezelfde handel en wat ook nog het uitzicht van de winkel belemmerd. Een markkraam die de krenten uit de pap wegkaapt en voor een paar euro’s huur per dag de beste plek in beslag meent en dan ook nog stroom aftapt waar maar een stopcontact te vinden is. En dat allemaal de schuld van onze fijne meedenkende gemeente. Het zal hun een zorg zijn; ze krijgen toch elke maand zonder zich druk te maken met geen enkel risico of ze er zijn of niet hun poen op hun rekening gestort, maar de ondernemer moet knokken om de maandelijkse huur te kunnen voldoen Ga door met dat soort trucs dan werk je zeker de leegstand in de hand. De gemeente moet luisteren naar de ondernemers en niet anders.
Elke woensdag is er markt; dat is de mogelijkheid in het centrum om je handel te verkopen en je kraam op te slaan. We hebben prachtige mooie parkeerplaatsen waar mensen uit omliggende gemeenten nog kosteloos gebruik van kunnen maken. Een geweldige prachtige mooie plaats om al dat soort kramen daar te projecteren, maar wel anders omgaan met de bloemenkraam Steentjes die een verworven recht heeft en niet in een stomme loterij terecht komt om mee te dingen naar een plaatsje. Alle ondernemers van het centrum moeten hun handen ineen slaan, tot harde actie’s komen, voor hun eigen recht opkomen en zich niet laten onderdrukken door dat soort ondeskundige mensen.

Herman Pruisken