woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Monumentendag Ackerdijkse Plassen

Regio – De boswachters van Natuurmonumenten openen op zondag 15 september de poorten van de Ackerdijkse Plassen. Dit is je kans om een wandeling te maken door dit normaal afgesloten gebied. Boswachters staan klaar om van alles te vertellen over het gebied waar vroeger turf werd gestoken om de ovens van de Delftse pottenbakkers op te stoken. Welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Gratis toegang, aanmelden is niet nodig. Adres: boerderij Ackerdijkse Plassen, Rijksstraatweg 127, 2645 BS Delfgauw. Er is een fietsenstalling op locatie. Auto’s kunnen aan de parallelweg worden geparkeerd (1 km afstand van de boerderij).

Spulletjûsdag

Regio – Op zondag 15 september wordt voor het allereerst Spulletjûsdag georganiseerd: een rommelmarkt vanuit de tuin of garage op ruim 150 adressen door heel Pijnacker (en Delfgauw). Het spontane initiatief kwam van Clancy van Wijk Stalman. Het gaat om een stukje duurzaamheid (hergebruik spulletjes) en ook een groot sociaal aspect natuurlijk. Mensen lopen of fietsen door de wijk en deelnemers maken het gezellig met babbeltje en kopje koffie. Tijd: 10.00-16.00 uur. Voor het initiatief is een flyer met plattegrond van deelnemende adressen gemaakt, waarop ook de categorieën staan wat er wordt verkocht. De flyer is te vinden bij diverse winkels en (horeca)gelegenheden in Pijnacker, maar ook op de facebookpagina > Spulletjûsdag Pijnacker 2019.

Senioren en verkeer

Lansingerland – Op woensdag 18 september kunnen senioren van 19.30 ot 21.00 uur hun kennis met betrekking tot het verkeer weer wat opfrissen. Het belooft een gezellige leerzame avond te worden en voor koffie en thee wordt gezorgd. De wijkagenten van Bergschenhoek heten belangstellenden van harte welkom in sociaalcafé Ontmoet! (gebouw De Stander), Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Inschrijven voor deze voorlichtingsavond loopt via Welzijn Lansingerland: het inschrijfformulier ligt in café Ontmoet!, bellen of mailen kan ook: email bd@swsl.nl, tel. 010 – 5225545 (vol = vol).

Gymnastiek 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – De belangenvereniging organiseert elke woensdag van 09.00 tot 10.00 uur gymnastiek voor leden in sporthal Den Opper van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt onder deskundige leiding gesport. Na afloop drinkt men gezellig een kopje koffie met elkaar. Ook niet-leden zijn welkom een keer te komen kijken en mee te gymmen. U bent al lid voor € 16 per jaar en men betaalt € 5,- per maand om mee te gymen. Inlichtingen: Janny de Schepper, tel. 010-5115820.

Gezamenlijke soos KBO en PCOB

Lansingerland – Donderdag 19 september is er een soosmiddag voor leden van de gezamenlijke KBO’s en de PCOB in Lansingerland. Jacqueline de Goede neemt de aanwezigen mee in de wereld van wat goed is voor de inwendige mens. Zij kan alles vertellen over groente, fruit en het klaarmaken van spijzen. Men wordt ontvangen met koffie of thee met een zomerse lekkernij. In de pauze wordt een drankje geschonken en kunnen er kleine hapjes worden geproefd. Na de pauze volgt een verhalende bingo met verrassende prijsjes. Afsluiting om 16.30 uur. Deze middag betaalt men voor de koffie of thee en het drankje slechts € 5,-. Aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur. Locatie: Parochiezaal St. Willibrordkerk, Smitshoek 120 in Bergschenhoek.

Thuis bridgen met vrienden

Lansingerland – Wie een avondje met vrienden thuis wil bridgen, kan een koffertje met 24 voorgesorteerde spellen huren bij Bridgeclub Lansingerland. Tegelijkertijd doet men mee aan een mini-competitie met andere bridgeparen; hiermee zijn leuke prijsjes te winnen. Er zijn meerdere koffertjes met verschillende bridgespellen beschikbaar. Met het huren van een koffertje steunt men Bridgeclub Lansingerland. Informatie: Bert en Truus van der Poel, tel. 010 – 5116270 of mail naar: g.poel35@upcmail.nl.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.

Ouderenadviseur Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Voor alle vragen betreffende Wonen, Zorg, Welzijn, Financiën en de WMO kunnen mensen van 67 jaar en ouder contact opnemen met de ouderenadviseur van Welzijn Lansingerland: Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, 2661 ET Bergschenhoek, tel. 010-5225545. Er zijn spreekuren waar u zonder afspraak binnen kunt lopen om een vraag te stellen. Spreekuur is op maandag in Ontmoet!, Wilhelminastraat 1a, Bergschenhoek; op woensdag in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2, Bleiswijk; op vrijdag in Wel-kom!, ds. Van Koetsveldstraat 3 te Berkel en Rodenrijs. Alle spreekuren worden gehouden van 10.30 tot 11.30 uur.

Hulp bij vinden baan

Lansingerland – Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? JobHulpMaatje kan je helpen. Samen met jou gaat men in een JobGroup van zeven bijeenkomsten aan de slag richting een nieuwe baan. Voor meer informatie en vragen: kijk op de website www.pand58.life/JobHulpMaatje of mail naar Marit Koolhaas jobgroups@pand58.life.

Vrijwillige Thuishulp van VTV

Lansingerland – Vrijwillige Thuishulp van VTV biedt hulp door hulpvragers met een beperking, bijvoorbeeld verstandelijke, lichamelijke beperking of autisme, te koppelen aan vrijwilligers. Bent u de vrijwilliger die ook nét dat beetje extra wil bieden? Bijvoorbeeld als maatje, oppas- of speelhulp? Wellicht samen met een vriend(in) of familielid? Zo ja, dan zal bekeken worden voor welke hulpvrager u iets wilt betekenen. Met een paar uurtjes per maand helpt u al. Informatie: vtdelft@vtvzhn.nl, 015-2618648, www.stichtingvtv.nl.

Klussendienst

Lansingerland – Voor inwoners van Lansingerland met een laag inkomen die (tijdelijk) problemen hebben om zelf kleine karweitjes in en om het huis te doen is er de klussendienst van Welzijn Lansingerland. De klussendienst kan bijvoorbeeld helpen met kleine elektrische problemen, reparatie van de rollator of het in elkaar zetten van klein meubilair. Voor elke klus betaalt men, naast de materiaalkosten, € 2,- eigen bijdrage. Inwoners van Bleiswijk en Bergschenhoek die gebruik willen maken van deze service of iemand uit hun woonplaats kent die hier gebruik van wil maken, kan bellen met Welzijn Lansingerland tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur). Inwoners van Berkel en Rodenrijs kunnen contact opnemen met Ondine Duchenne, tel. 010-5113554 of 06-14710689. Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

Warme maaltijdservice Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland biedt warme maaltijden aan huis. De maaltijden zijn bedoeld voor mensen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk) niet zelfstandig in staat zijn te koken of een maaltijd op te warmen. Door deze service wil Welzijn ervoor zorgen dat iedereen toch dagelijks een gezonde warme maaltijd kan eten. Als extra service biedt Welzijn hulp bij het invullen van de bestellijst en zo nodig bij het opdienen van de maaltijd. Er is keuze uit vele verschillende maaltijden en deze worden van maandag tot en met vrijdag tussen 11.30 en 13.00 uur bezorgd. Wie gebruik wil maken van deze service of iemand kent die hier gebruik van wil maken neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-5225545 (op werkdagen tussen 09.00-17.00 uur). Informatie: www.welzijnlansingerland.nl.

Check Also

PRIKBORD BLEISWIJK

Geen bingo Crescendo Bleiswijk – In de maanden mei en juni organiseert muziekvereniging Crescendo Bleiswijk …

Geef een reactie