vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Avondwandelingen in het Koornmolengat

Zevenhuizen – Ook dit jaar organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta in juli en augustus elke vrijdagavond een wandeling van ongeveer twee uur in het Koornmolengat. Het gebied, een dicht begroeid en heel kwetsbaar stukje moerasgebied, is alleen toegankelijk gedurende deze wandelingen. De wandelingen onder leiding van natuurgidsen van Rotta beginnen om 19.00 uur bij de brug over de Hennipsloot nabij restaurant De Roerdomp, Tweemanspolder 12 te Zevenhuizen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie: Cor van de Lustgraaf, tel. 06-29242769, email: corvandelustgraaf@gmail.com.

Jeu de boules 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Iedere maandag wordt er van 14.00 tot 17.00 uur jeu de boules gespeeld op de banen van tafeltennisvereniging TOGB op sportpark Het Hoge Land in Berkel en Rodenrijs. Er wordt gespeeld in competitieverband. Ieder lid van de belangenvereniging is welkom, maar ook niet-leden kunnen een keertje komen kijken en meespelen. Men is al lid voor € 16,- per jaar. Men betaalt € 5,- per maand om mee te doen met jeu de boules. Inlichtingen: Leo de Veld, tel. 010-5114886.

Stof tot Taal in bibliotheek

Lansingerland – Elke woensdagmiddag kun je in de vestiging Berkel van Bibliotheek Oostland tussen 14.30 en 16.00 uur meedoen aan ‘Stof tot Taal’. Op 17 juli is het de laatste keer voor de zomervakantie. Op 4 september begint het nieuwe seizoen weer. Je kunt er gezamenlijk creatief bezig zijn. Zoek je gezelligheid, wil je graag tips bij het handwerk of wil je de Nederlandse taal oefenen, iedereen is welkom. Er zijn materialen aanwezig om te haken en te breien maar je mag uiteraard ook eigen werk meenemen. Deelname is gratis en je krijgt een lekker kopje koffie of thee.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 06-83621316 (vanaf 16 augustus 2018) of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Kijk op de website www.buurtbemiddelinglansingerland.nl voor meer informatie.