vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Kampioenschap van Lansingerland

Lansingerland – Zaterdag 6 juli wordt er gevist om het Kampioenschap van Lansingerland in de Berkelse Plas in de Meerpolder. Loting: 06.45 uur bij de brug Rivierenstraat/IJsselstraat te Berkel en Rodenrijs. Er wordt van 08.00 tot 12.00 uur gevist met vaste hengel. Inleg: € 5,- per deelnemer, jeugd tot en met 13 jaar doet gratis mee. Bedoeld voor houders van een vispas van SVBD, GHV, HSV Groot Rotterdam en inwoners van Lansingerland met een geldige vispas. Inschrijven bij Frits Schouffoer van SVBD Sectie De Ruischvoorn, via fschouffoer@hotmail.com.

Avondwandelingen in het Koornmolengat

Zevenhuizen – Ook dit jaar organiseert Natuur- en Vogelwacht Rotta in de maanden juli en augustus elke vrijdagavond een wandeling van ongeveer twee uur in het Koornmolengat. Het gebied, een dicht begroeid en heel kwetsbaar stukje moerasgebied, is alleen toegankelijk gedurende deze wandelingen. De wandelingen onder leiding van natuurgidsen van Rotta beginnen om 19.00 uur bij de brug over de Hennipsloot nabij restaurant De Roerdomp, Tweemanspolder 12 te Zevenhuizen. Vooraf aanmelden is niet nodig. Informatie: Cor van de Lustgraaf, tel. 06-29242769, email: corvandelustgraaf@gmail.com.

Autisme Info Centrum

Regio/Delft – Heb jij autisme of heeft iemand in jouw omgeving autisme? En wil je verhalen uitwisselen of heb jij vragen? Je bent welkom op de koffieochtenden van het Autisme Info Centrum (AIC). Op de eerste vrijdag van de maand (10.00-11.30 uur) is er een filmochtend. Elke derde vrijdag van de maand (10.00-12.00 uur) is er een koffie-ochtend speciaal voor partners van mensen met autisme (graag 10.00 uur aanwezig). Op de overige vrijdagochtenden kan men tussen 9.30-11.30 uur binnenlopen met vragen of verhalen tijdens het inloopspreekuur. Het AIC is een informatie- en documentatiecentrum voor en door ouders en partners van mensen met autisme, ook andere belangstellenden zijn welkom. Adres: Van Bleyswijckstraat 91, Delft, tel. 015-7600200. Info: www.autisme.nl, www.zorgwijzer.nl/zorgwijzers/autisme, www.facebook.com/AICZuidHolland. Of mail naar: delft.aic@gmail.com.

Thuis bridgen met vrienden

Lansingerland – Wie een avondje met vrienden thuis wil bridgen, kan een koffertje met 24 voorgesorteerde spellen huren bij Bridgeclub Lansingerland. Tegelijkertijd doet men mee aan een mini-competitie met andere bridgeparen; hiermee zijn leuke prijsjes te winnen. Er zijn meerdere koffertjes met verschillende bridgespellen beschikbaar. Met het huren van een koffertje steunt men Bridgeclub Lansingerland. Informatie: Bert en Truus van der Poel, tel. 010 – 5116270 of mail naar: g.poel35@upcmail.nl.

Café Over-Leven

Lansingerland/Bergschenhoek – Café Over-Leven is een plek waar mensen met verlies en rouw van harte welkom zijn. Naast een kopje koffie is er ruimte voor ontmoeting. Mensen die de pijn van verlies en rouw voelen, kunnen gebaat zijn met aandacht en het delen van gevoelens en verhalen. Maar ook een lach is niet verboden. Het leven kent veel soorten van verlies: gezondheid, de partner, je kind, je levenslust… Hoe overleef je dat? En hoe kan er weer geleefd worden? In het ‘café’ kan men vrij binnenlopen, maar een persoonlijk gesprek met een vrijwilliger daar, is ook mogelijk. Wanneer en waar: dinsdag 9 juli, 14.00-16.00 uur, Burg. van Oostenweg 10, zij-ingang bij de parkeerplaats, te Bergschenhoek. Informatie: tel. 010 – 5241090.

Tandem-maatjes project zoekt vrijwilligers/stagiaires

Lansingerland – Inwoners van Lansingerland kunnen door allerlei omstandigheden, tijdelijk of voor langere tijd, minder goed deelnemen aan onze samenleving. Het Tandem-maatjes project van Humanitas is er om deze mensen m.b.v. een maatje te ondersteunen en zo meer uit hun sociale isolement te halen. Samen op pad of gewoon thuis wat kletsen, creatieve dingen maken of juist mee naar een instantie, helpen bij solliciteren, of het sociale netwerk vergroten. Is uw interesse gewekt, neem dan contact op met de coördinator Alice Mullemeister: a.mullemeister.tandem@gmail.com / 06-12105223 of kijk op http://www.humanitas.nl/afdeling/lansingerland.

Stop bomenkap Rottemeren

Maandag 8 juli worden om 15.30 uur bij de Retraiterie in Bleiswijk de petities aangeboden bij de vergadering van het bestuur van het recreatieschap. De petitie kan nog steeds getekend worden!
https://stopbomenkaprottemeren.petities.nl.