vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Prikbord » PRIKBORD REGIO

PRIKBORD REGIO

Inloop VIP

Lansingerland – Donderdag 16 mei houdt het VIP van 10.00 tot 11.00 uur een open inloop in Ontmoet! (gebouw De Stander), Wilhelminastraat 1a te Bergschenhoek. Het VIP Lansingerland is het centrale punt als het gaat om vrijwilligerswerk in Lansingerland. Zij zijn bereikbaar via info@viplansingerland.nl of 010 – 522 55 45. De vrijwilligers vacaturebank en informatie over vrijwilligerswerk staat op viplansingerland.nl. Volg het VIP ook op Facebook, Instagram en Twitter

Wandelen met Rotta

Regio – Zaterdag 18 mei organiseert Rotta een vroege vogelwandeling in het Bentwoud onder leiding van Rien van der Vorm, kenner bij uitstek van dit unieke nieuwe natuurgebied. Start om 06.00 uur vanaf het erf van boerderij Bac, Herenweg 55, 2751 DC Moerkapelle. Het erf is te bereiken via de Dorpsstraat en aansluitend de Herenweg tot aan het eind. Vroeg opstaan, dat zeker, maar de moeite waard. De wandeling duurt ongeveer drie uur en er zijn geen kosten aan verbonden. Iedereen met belangstelling voor vogels is welkom. Goede wandelschoenen en een verrekijker zijn heel belangrijk.

Gospelkoor Chara zingt The Messiah

Zoetermeer – Gospelkoor Chara geeft op zaterdagavond 25 mei een concert en zingt dan de musical The Messiah van het Oslo Gospel Choir. Het belooft een prachtige muzikale avond te worden met solisten en muzikanten o.l.v. dirigent Ies Roos. Deze musical is een mooie aanvulling in de tijd tussen Pasen en Hemelvaart. Kaarten kosten € 7,50 per stuk (incl. pauzeconsumptie) en zijn verkrijgbaar aan de kassa, maar kunnen ook vooraf gereserveerd worden via email: info@gospelkoorchara.nl of telefonisch 06-44097653. Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Locatie: Ichtuskerk, Parkdreef 258 in Zoetermeer.

Zomeruitje 3B-bus

Lansingerland – De 3B-bus heeft voor in de zomer weer een leuk uitje voor haar leden uitgezet. De eerste rit is op 1 juni en eind augustus de laatste. Men wordt tussen 09.00 en 10.00 uur thuis opgehaald. De dag voorafgaand hoort men hoe laat. De rit gaat via Oude Leede, Delfgauw en Delft naar De Lier waar in theetuin de Bongaard koffie met gebak klaar staat. Vervolgens rijdt de bus door het Westland naar het strand van ’s Gravenzande. In strandpaviljoen Zomertijd wordt de lunch genuttigd. Aan het begin van de middag rijdt men achter de duinen langs richting Den Haag. In Kasserie Ock in Ockenburg wordt nog wat gedronken. Deelname kost € 27,50 inclusief consumpties. Belangstellenden kunnen zich vanaf 17 mei 13.00 opgeven. Voorwaarde is dat men lid is of lid wordt van de 3B-bus (contributie € 12,50 per jaar). De 3B-bus is op werkdagen bereikbaar via tel. 010-5111794.

Home-Start zoekt vrijwilligers

Lansingerland – Humanitas Home-Start Lansingerland zoekt vrijwillige gezinsmaatjes die zelf moeder zijn en die één keer per week minimaal twee uur beschikbaar zijn. Vrijwilligers krijgen training en begeleiding. De voorbereidende cursus start een aantal keer per jaar. Home-Start biedt (opvoedings)ondersteuning aan ouders met tenminste één kind onder de 15 jaar. Doel is te voorkomen dat alledaagse problemen uitgroeien tot ernstige en langdurige problemen. Informatie/aanmelden kan via de projectcoördinatoren: Henriëtte Staarthof, tel. 06-10026711 of Ellis Neeleman, 06-24361018, of e-mail: home-start.lansingerland@humanitas.nl.

Bridge bij Bridge Club Lansingerland

Lansingerland – Bridge Club Lansingerland heeft twee speelmomenten en wel op dinsdagavond aanvang 20.00 uur en donderdagochtend aanvang 09.15 uur in Zalencentrum Rehoboth, Wilhelminastraat 2 te Berkel en Rodenrijs. Inlichtingen: voor de dinsdagavond mail naar wsdinsdag@bridgebcl.nl of bel 06 – 28743161en voor de donderdagochtend: wsdonderdag@bridgebcl.nl / 06 -12772362. Bel of mail gerust als u wilt kennismaken met de club.

Vissen bij 3B-Sociaal Belang

Lansingerland – Op woensdagmiddag 29 mei wordt de jaarlijkse vismiddag georganiseerd in Berkel en Rodenrijs. Vissers kunnen zich nu al aanmelden. Locatie en tijd staan vermeld in het clubblad van de vereniging. De winnaar is degene die de meeste lengte aan vis heeft gevangen. Na afloop wordt onder het genot van een hapje en een drankje nagepraat. Ieder lid kan meedoen. Men is al lid voor € 16 per jaar. De kosten voor deelname aan de vismiddag bedragen € 2,50. Inlichtingen: Henk van Lobberegt, tel. 010-5114779.

Hulp bij vinden baan

Lansingerland – Heb je je baan verloren of zit je niet op je plek? JobHulpMaatje kan je helpen. Samen met jou gaant men in een JobGroup van zeven bijeenkomsten aan de slag richting een nieuwe baan. Voor meer informatie en vragen: kijk op de website www.pand58.life/JobHulpMaatje of mail naar Marit Koolhaas jobgroups@pand58.life.

Buurtbemiddeling

Lansingerland – Bij onenigheid met buren, kunt u een beroep doen op Buurtbemiddeling, een onafhankelijke organisatie in Lansingerland. Getrainde vrijwilligers uit Lansingerland worden ingezet om u te helpen door een luisterend oor te bieden, tips te geven om het gesprek met de buren aan te gaan, (ondersteuning te bieden bij) het leggen van contact met uw buren, te bemiddelen tussen u en uw buren, begeleiding van een gezamenlijk gesprek met de buren en het verlenen van nazorg voor naleving van onderling gemaakte afspraken. Men gaat zeer zorgvuldig om met privégegevens en de vrijwilligers hebben een geheimhoudingsplicht. Buurtbemiddeling is gratis. Te bereiken op tel. 06-83621316 (vanaf 16 augustus 2018) of via info@buurtbemiddelinglansingerland.nl. Kijk op de website www.buurtbemiddelinglansingerland.nl voor meer informatie.

SchuldHulpMaatjes gezocht

Lansingerland – In veel huishoudens krijgen mensen de touwtjes niet meer aan elkaar geknoopt. Problematische schulden komen vaak voor, maar meestal in het verborgene. Schuld kan iedereen overkomen. Scheiding, ontslag, invaliditeit, oplichting, onverwacht toeslagen terug moeten betalen, een serie tegenvallers en ‘even niet opgelet’, zijn allemaal redenen om een schuld op te bouwen. SchuldhulpMaatje wil de onzichtbaarheid rondom schuld opheffen en nodigt mensen uit hiermee voor de dag te komen. Zij biedt een maatje die stapje voor stapje helpt om de zaken weer in beeld en op orde te krijgen, terug naar een gezonde balans tussen uitgaven en inkomsten. Om alle hulpvragers snel te kunnen begeleiden, is men op zoek naar nieuwe maatjes en een extra coördinator. Informatie: http://www.benjijschuldenvrij.nl of https://www.schuldhulpmaatje.nl/locatie/lansingerland. Aanmelding kan bij coördinatoren Arend de Jong (06 – 267 933 96) en Jeanette Philipse (06 – 227 533 06) of per mail: coordinator@shm-lansingerland.nl.

Praktische hulp Welzijn Lansingerland

Lansingerland – Welzijn Lansingerland ondersteunt senioren door het aanbieden van verschillende praktische activiteiten. Zij helpen u graag! Vrijwilligers staan klaar en vinden het leuk om iets voor een ander te betekenen. Bij Welzijn Lansingerland kan men terecht voor hulp bij het doen van boodschappen, formulieren invullen, klussen in huis, de maaltijdservice en vervangende mantelzorg. Wie gebruik wil maken van een van deze diensten of iemand kent die hier gebruik van wil maken, neem dan contact op met Welzijn Lansingerland, tel. 010-522 55 45 op werkdagen bereikbaar tussen 09.00 en 17.00 uur. Of kijk voor meer informatie op de website www.welzijnlansingerland.nl.