maandag 1 juni 2020 | week 23
Home » Prikbord » PRIKBORD BLEISWIJK

PRIKBORD BLEISWIJK

Jeugdsoos Pecto’s

Bleiswijk – Pecto’s is een jongerencentrum voor jongeren van 12 tot 23 jaar uit Lansingerland. Kom gezellig PlayStation spelen, poolen of lekker met elkaar kletsen op vrijdag van 20.00 tot 23.00 uur. Ook voor kinderen vanaf 10 jaar zijn er activiteiten. Kijk op www.pectos.nl voor meer informatie.

Dorcas Depot

Bleiswijk – Op 11 mei is er weer gelegenheid om kleding en schoenen in te leveren bij het Dorcas Depot Bleiswijk. Geopend elke tweede zaterdag van de maand van 10.00 tot 11.00 uur. Locatie: parkeerterrein achter Dorpsstraat 72. Informatie: Herman Veenman, 06 – 10531756 of Henny Maasland, 06 – 42072324.

Indiase tabla-klanken in ’t Web

Bleiswijk – Zaterdagavond 11 mei is Theater ’t Web een klein beetje Aziatisch. Film Plus staat dan in het teken van India. De muziek wordt verzorgd door Martinez & Gaņeś. Zij spelen traditionele Indiase muziek. Daarnaast is er een film (Slumdog Millionaire) en zijn er hapjes. Entree: € 5, inclusief film, livemuziek en hapjes. Zaal open 19.30 uur, het optreden van Ganesh Ramnath en Martijn Baaijens start rond 19.45 uur en om 20.00 begint Slumdog Millionaire. Kaarten zijn alleen online te koop via www.theatertweb.nl.

Peuterdansen

Bleiswijk – Maandag 13 mei start er een nieuwe cursus peuterdans voor kinderen van 2 tot 4 jaar bij peuterspeelzaal De Peuterhoek. Thema: ”Wat heb ik aan vandaag?” Tijdens de zes lessen wordt er andere kleding aangetrokken, waardoor de peuters zich anders gaan bewegen en gedragen. Met een tule rokje of legging zijn ze danseressen, dansers die lopen op hun tenen en rondjes draaien. Als ze een vissenstaart omdoen, wiebelen ze met hun staart en “zwemmen” in het rond. Zo oefenen de peuters spelenderwijs hun motoriek en leren ze omgaan met leeftijdsgenootjes. Wanneer: maandag 13.30 tot 14.15 uur bij De Peuterhoek, Emmastraat 30. Startdatum 13 mei 2019. Inschrijven: tel. 010-5212073 of per e-mail naar info@depeuterhoek.nl. Ook peuters die niet op de peuterspeelzaal zitten zijn van harte welkom. Info: www.depeuterhoek.nl.

Vrouwen van Nu herdenken en vieren

Bleiswijk – Woensdag 15 mei komen de dames van Vrouwen van Nu weer bij elkaar in zaal de Pauw in de Leeuwerik, Leeuwerikstraat 2. In deze maand herdenken we de oorlogsslachtoffers en vieren we de bevrijding. Op deze ledenavond ontdekken de dames wat het is om te moeten onderduiken en weggevoerd te worden naar concentratiekampen, en dat het een voorrecht is om in vrijheid te wonen en te leven. De heer Boogaard geeft een presentatie over Stolpersteine. Dit zijn herdenkingsplaatjes die zijn aangebracht in het trottoir bij de woningen van weggevoerde en in het concentratiekamp vermoorde Joden. In Nederland zijn er in meer dan 130 dorpen en steden honderden in de trottoirs aangebracht. Ook introducés zijn hartelijk welkom bij deze bijzondere lezing; zij betalen € 5,-entree. Aanvang 20.00 uur, zaal open 19.30 uur.

Geef een reactie