vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Prikbord » PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

PRIKBORD BERKEL EN RODENRIJS

Kaartclub de 4 Azen

Berkel en Rodenrijs – Elke woensdagmiddag organiseert kaartclub de 4 Azen onder leiding van Hans Rens een klaverjasmiddag in de Naeldhorst, Van Naeldwijcklaan. Inloop 13.00 uur, aanvang 13.30 uur. Inleg: € 2,50.

Computercafé SeniorWeb

Berkel en Rodenrijs – Elke donderdag tussen 13.30 en 15.30 uur kan men terecht in de vestiging van Bibliotheek Oostland in Berkel en Rodenrijs, Nieuwstraat 25, met vragen over computers, tablets en smartphones. Vrijwilligers van SeniorWeb zitten dan klaar om vragen te beantwoorden en eventuele problemen op te lossen. In verband met aangepaste regels door het coronavirus kan dit voorlopig alleen op afspraak. Mail naar seniorweblansingerland@gmail.com om een afspraak te maken. Vermeld dan ook om welk probleem of vraag het gaat en om wat voor apparaat.

Ophalen oud papier

Berkel en Rodenrijs – Elke 3e en 4e donderdagavond van de maand wordt er oud papier opgehaald in de wijken van Berkel en Rodenrijs. Raadpleeg uw AfvalWijzer voor de juiste ophaaldag voor uw wijk. Het oude papier dient uiterlijk 18.45 uur op de containerverzamelplaatsen te worden neergezet. De opbrengst gaat naar de Prins Johan Frisoschool en een aantal verenigingen die ook meedoen met het ophalen van het papier.

Open maaltijd in De Bron

Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 25 september is er weer een Open maaltijd in De Bron, aanvang 18.00 uur. Je bent van harte welkom voor een heerlijke warme maaltijd, ook vegetarisch. Mee-eten is gratis. In verband met corona wordt een maximum aantal deelnemers van 30 gehanteerd. Aanmelden kan via een email aan openmaaltijd@gkvdebron.nl of door te bellen met 06 – 23480731.

Corona koffieochtend

Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 26 september wordt in kerk De Bron (Rodenrijseweg 97) een Corona koffieochtend georganiseerd. In deze tijd van corona is het goed tijd te maken voor ontmoeting, nu zoveel normale ontmoetingen niet doorgaan. De koffie/thee ochtend is van 10.00-11.00 uur. Er is ruimte voor 30 personen. Graag vooraf aanmelden via een Whatsapp, SMS of belletje naar 06 – 23480731.

Kringloopwinkel De Paardestal

Berkel en Rodenrijs – In De Paardestal, die zich bevindt aan de Noordeindseweg 102a bij de r.k. kerk, worden gekregen goederen verkocht. De opbrengst komt ten goede aan diverse goede doelen in binnen- en buitenland. Tijdens de openingstijden kan men ook goederen brengen. De Paardestal is geopend op dinsdag van 13.30 tot 16.30 uur en op zaterdag van 10.00 – 15.00 uur. Bezoekers van De Paardestal moeten rekening houden met een aantal spelregels: gescheiden in- en uitgang, verplicht gebruik winkelmandje, betaling bij de centrale kassa uitsluitend via PIN. Aanleveren goederen bij de bus naast de ingang.

Voorstelling ’t Foetligt verplaatst

Berkel en Rodenrijs – ’t Foetligt heeft vanwege Covid-19 de voorstelling “Vreemde Vogels en Rare Mensen” verplaatst naar 5 en 6 maart 2021. Nadat de toneelavond in maart van dit jaar verzet was naar 9 en 10 oktober heeft ’t Foetligt moeten besluiten deze opnieuw te verzetten. De 1.5 meter afstand tussen zitplaatsen maakt het onmogelijk de vertrouwde gezelligheid van een avond toneel te beleven. Ook voor de spelers is de 1.5 meter afstand op het toneel niet realiseerbaar. Reeds gekochte kaarten, blijven gewoon geldig. Blijf de info volgen in De Heraut. Informatie: Herman Veenman via mailadres veenman@planet.nl of tel. 06 – 201 33 222.