zondag 20 september 2020 | week 38

Politiek

Centrum veiliger door plaatsing AED’s

Berkel en Rodenrijs - Woensdag 9 september overhandigde Niels Schoonen, accountmanager bij de Rabobank in onder andere Lansingerland, een AED apparaat aan de winkeliersvereniging van Berkel en Rodenrijs. Namens deze vereniging waren Frits Heel en Robert van Atten aanwezig.

Lees meer

Oostlanddag 2020: VOORUIT

De Oostlanddag 2020 gaat door. Op woensdag 7 oktober, van 10.30 tot 12.00 uur, wordt er een speciale editie georganiseerd die helemaal past bij deze tijd. Voor alle ondernemers uit de regio Oostland.

Lees meer

De resultaten van de lezerspeiling

Lansingerland - Tientallen lezers van De Heraut hebben uitgebreid gereageerd op de vraag hoe in hun ogen de ontvangen € 137,6 miljoen Eneco-gelden het best besteed zouden kunnen worden. Een kwart van de lezers kiest voor duurzame en groene investeringen. Bijna een kwart is voor het mogelijk maken van betaalbare woningen voor starters en senioren. Krap een zesde van de lezers wil gewoon cashen, meestal door een flinke jarenlange verlaging van de OZB. De andere lezers willen dat er geld naar de financiële reserves gaat, naar cultuur en sport, gratis OV voor ouderen of meer toezichthoudende Boa’s.

Lees meer

Zandtransport A16 Rotterdam op de helft

Regio - De chauffeurs hebben er al heel wat ritjes op zitten, zo’n 100.000 tot nu toe. Maandag 14 september vierde het projectteam van aannemerscombinatie de Groene Boog samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat een feestelijke mijlpaal: de zandtransporten voor de nieuwe snelweg A16 Rotterdam zijn op de helft.

Lees meer

Woningbouwimpuls Wilderszijde (nog) niet gehonoreerd

De gemeente Lansingerland is in eerste ronde niet in de prijzen gevallen bij het toekennen van € 28,8 miljoen als Rijksbijdrage voor de versnelde bouw van woningen in Wilderszijde. Het college gaat echter meedingen in de volgende ronde en geeft aan onverminderd en met vertrouwen door te gaan met de planontwikkeling.

Lees meer

Peiling: Wat kun je allemaal met € 137 miljoen doen?

Lansingerland - In De Heraut van 2 september nodigden we u uit om uw wens of verlanglijstje voor de besteding van de Eneco-gelden naar peiling@de-heraut.nl te mailen. We mochten inmiddels enkele tientalen suggesties met motivatie ontvangen. U heeft nog de mogelijkheid om tot woensdagavond 9 september last-minute uw suggestie(s) te mailen.

Lees meer

Een ruime voldoende voor TOGB bij debuut in de hoofdklasse

Berkel en Rodenrijs - Nieuwsgierig naar het debuut in de hoofdklasse van TOGB in het meer dan negentigjarig bestaan van de club was sportpark Het Hoge Land ondanks de coronacrisis behoorlijk bevolkt. Niemand van de aanwezigen zal een minuut spijt hebben gehad van zijn of haar komst. Het bezoekende SV Meerssen uit Limburg nam dan wel voor de pauze een 0-3 voorsprong, aan het eind van de wedstrijd stond er een verdiende 3-3 deling op het scorebord.

Lees meer

Deelscooters

Lansingerland - Het zal u niet ontgaan zijn dat sinds juni twee bedrijven het gebruik van deelscooters aanbieden en zo kun je op allerlei plaatsen in Lansingerland (letterlijk) tegen een lichtgroene Go of donkergroene Felyx aanlopen. Het college van b en w. stelde de gemeenteraad op 1 september jl. op de hoogte over de gang van zaken.

Lees meer