maandag 1 maart 2021 | week 09

Politieberichten

Gewond bij steekincident

Bleiswijk – Bij een geschil in de huiselijke sfeer is zaterdagavond 20 februari een persoon gewond geraakt ten gevolge van een messteek. De politie heeft in Bleiswijk een 39-jarige verdachte aangehouden. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Lees meer

Diefstal katalysator

Bergschenhoek – In de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 februari is de katalysator van een personenauto gestolen. De auto stond geparkeerd aan de Beethovenlaan. Dit is het tweede geval in korte tijd. Tussen 16 en 17 februari gebeurde hetzelfde bij een auto op de Couperuslaan.

Lees meer

Poging woninginbraak

Lansingerland – Inbrekers hebben de afgelopen week bij twee woningen geprobeerd in te breken. Bij een woonhuis aan de Notaris Kruytstraat in Bergschenhoek en bij een woonhuis aan de Dongestraat in Berkel en Rodenrijs zagen de bewoners braakschade aan hun woning, waaronder een beschadigd cilinderslot en braaksporen op een raamkozijn.

Lees meer

Bekeuring voor ijsruiten

Lansingerland – De politie wijst er op dat automobilisten hun ruiten moeten krabben en ijsvrij maken voor ze op weg gaan. Als dit niet is gedaan wordt er een bekeuring uitgeschreven. Het rijden met sneeuw- en ijsruiten is strafbaar en zeer gevaarlijk voor de bestuurder als het overige verkeer. De hoogte van de bekeuring bedraagt € 250,00.

Lees meer

Bekeuringen wegens overlast

Berkel en Rodenrijs – Op zondag 7 februari heeft de politie ingegrepen bij overlast door jeugdigen in de Wilhelminastraat en omgeving in Berkel Dorp. In de loop van de dag waren er diverse meldingen bij de politie binnengekomen over het gooien met sneeuwballen, stenen en het plegen van vernielingen. In de loop van de avond konden de agenten diverse jongeren …

Lees meer

Pogingen oplichting mislukt

Lansingerland – Twee inwoners van de gemeente waren afgelopen week erg voorzichtig en konden voorkomen dat zij door oplichters werden benadeeld. Beiden werden zogenaamd door hun kinderen via Whatsapp benaderd om geld over te maken. Gelukkig bleek op tijd dat een en ander niet kon kloppen en werden er geen betalingen gedaan.

Lees meer

Inbrekers betrapt

Bergschenhoek – Bewoners van een woning aan de Oosteindseweg hebben zondag 31 januari bij thuiskomst inbrekers die bezig waren in hun woning overlopen. De twee mannen vluchtten weg met achterlating van hun buit en enkele stukken gereedschap. De bewoners hebben de daders nog achtervolgd, maar slaagden er niet in ze staande te houden, de daders verdwenen per auto.

Lees meer

Vernieling bushokjes

Bleiswijk – In korte tijd werden er afgelopen week twee bushokjes in Bleiswijk beschadigd. Donderdag 21 januari vernielde een groep jeugdigen op de IJsvogellaan een ruit van een bushokje. Een dag later werden meerdere ruiten van een bushokje aan de IJsvogellaan / Eendendreef vernield, waarbij mogelijk vuurwerk is gebruikt. Er is nog niemand aangehouden.

Lees meer

Katalysator gestolen

Berkel en Rodenrijs – Onbekenden hebben tussen dinsdag 19 en woensdag 20 januari de eigenaar van een personenauto zwaar gedupeerd. De man ontdekte op woensdag dat dieven de katalysator van zijn op de Johan van Oldenbarneveltlaan geparkeerde auto hadden verwijderd en meegenomen. De schade bedraagt ongeveer € 1.500,-.

Lees meer