maandag 13 juli 2020 | week 29
Home » Algemeen » Poëzieproject Lansingerland 75 jaar Vrijheid een begrip
.

Poëzieproject Lansingerland 75 jaar Vrijheid een begrip

Poëzieproject Lansingerland 75 jaar Vrijheid een begrip

Een maand na de aftrap kan niemand het nog ontkennen: Poëzieproject Lansingerland 75 jaar Vrijheid (Wat betekent vrijheid voor u, voor jou?) is uitgegroeid tot een begrip.

De gebundelde lesinstructies hoe een gedicht te maken vonden gretig aftrek onder de scholieren van het basis- en voortgezet onderwijs en de vooralsnog vier Poëtische Teaparties op het gemeentehuis werden druk bezocht. Menigeen ontdekte hoe leuk poëzie kan zijn. “Ik was nog nooit met poëzie bezig geweest, maar ik dacht: laat ik het eens proberen. Wat heb ik genoten. Ik kom beslist terug bij een van de volgende teaparties.”
Het leuke: De teaparties, zoals er nog drie zullen worden georganiseerd, inspireerden verrassend veel deelnemers tot het schrijven van een eigen gedicht over Vrijheid. De meesten van hen stuurden hun ´kunstwerk´ vervolgens in naar de gedichtenwedstrijd waaraan alle Lansingerlanders kunnen deelnemen.
Om misverstanden te voorkomen: De teaparties zijn absoluut geen saaie bijeenkomsten. Er wordt geluisterd naar toepasselijke liedjes, en dan vooral naar de teksten. Gedichten worden gelezen en besproken; zo komen onder andere Annie M.G. Schmidt en Rutger Kopland voorbij. En de deelnemers gaan zelf aan de slag met woorden en dichtvormen; voor hen is dat feitelijk het leukste onderdeel van het programma: Je houdt van gedichten en zou zelf ook eens een gedicht willen schrijven, maar je struikelt over de drempel (´Ik kan dat toch niet´)…
Tijdens de teaparties bleek de drempel uiteindelijk toch veel minder hoog te zijn.

Programma teaparties

Er worden nog drie teaparties georganiseerd:
-dinsdag 12 november in Ontmoet! (Bergschenhoek)
-dinsdag 26 november in Huize Petrus (Berkel en Rodenrijs)
-woensdag 27 november in De Leeuwerik (Bleiswijk).
De middagen zijn van 15.00 tot 17.00 uur.
Deelname is gratis, vooraf aanmelden is wel noodzakelijk. Aanmelden kan door te mailen naar: bevrijding75jaar@outlook.com of bel 06-36174798 of 06-34889850.