dinsdag 4 augustus 2020 | week 32
Home » fbpost » Podiumplek voor Bibi tijdens NK mountainbiken
Een podiumplek voor Bibi (links) waar ze als tweede eindigde tussen de nieuwelingen.

Podiumplek voor Bibi tijdens NK mountainbiken

Podiumplek voor Bibi tijdens NK mountainbiken

Berkel en Rodenrijs – Tijdens de vorig weekend verreden NK montainbiken in het Limburgse Sittard wist Bibi Verzijl beslag te leggen op de tweede plaats. Het was een zwaar parcours met veel klimmen en dalen waarop de 15-jarige Berkelse een keer uitgleed, maar gelukkig onbeschadigd verder kon rijden.

Trees Borkus-Henskens

Bibi maakte op haar zevende kennis met het wielrennen als deelnemer aan het scholenproject van De Pedaalridders. Ze fietste een tijdje mee op de weg tussen jongens en meisjes van verschillende leeftijden, maar ze was een jaar of twaalf toen ze wielrennen eigenlijk niet zo leuk meer vond.

Overgestapt

Toen haar vader opperde om eens bij het mountainbiken te gaan kijken reed ze drie wedstrijden mee, maar ook daar haakte ze af. Een jaar later echter klom ze toch weer op de mountainbike. Ze ging in een trainingsgroep meerijden in zowel Bergschenhoek als Zoetermeer onder leiding van Robert Huisman. “Een grote groep die uit zowel jongens als meisjes bestaat. Ik heb het er goed naar m’n zin en we trainen twee keer in de week met elkaar. Daarnaast trainen de meesten ook nog zelf. Het is fijn dat er een goed parcours hier in het Hoge Bergse Bos ligt waar je op kunt rijden; in de buurt en goed bereikbaar.”

Nieuwelingen

Bibi reed enkele jaren wedstrijden in een jongere categorie waarbij ze tijdens de NK al twee keer als eerste eindigde. Dit jaar was haar eerste NK in de nieuwelingen meisjes eerste jaars. “Je kunt met het rijden van elke wedstrijd punten verdienen. Hoe meer je gereden hebt des te verder je naar voren staat bij de wedstrijden. Je start vervolgens volgens het klassement en daarin stond ik als vijfde. De NK bestond uit vier rondes van 4 kilometer. Het was een hele grote sportieve happening, want de elite, belofte, junioren en nieuwelingen gingen om de beurt van start. Omdat ik pas voor de eerste keer deelnam tussen de nieuwelingen aan de NK was het best bijzonder om meteen als tweede te eindigen.”
Van 20 tot 24 augustus wacht de EK in het Italiaanse Pita. Daar zal Bibi meerijden in het BBR Team Holland. “BBR staat voor de leden van het team: Bibi, Bart en Rens. Er wordt zowel individueel als in teamverband gereden.”