dinsdag 29 september 2020 | week 40
Home » Sport » Peter de Haan: “Lelijke wedstrijden moet je ook kunnen winnen”

Peter de Haan: “Lelijke wedstrijden moet je ook kunnen winnen”

TOGB moeizaam, maar verdiend langs AGE
Berkel en Rodenrijs/Rotterdam – De eerste klap na de winterstop was voor TOGB een daalder waard. De formatie van trainer Peter de Haan liet in de eerste competitiewedstrijd van dit kalenderjaar niet het mooiste voetbal zien, maar de drie punten waren binnen. De 1-2 overwinning kwam mede tot stand door Tim Mourits. De inwoner van Berkel en Rodenrijs scoorde het eerste doelpunt en was de aangever voor nummer twee.

Rien Kuyvenhoven

Na afloop van de wedstrijd tegen de fusieclub AGE (AVS, Germinal en EDS) stonden de Berkelse gezichten vanzelfsprekend vrolijk. Met een heel tevreden gevoel zochten de voetballers de kleedkamer op. Tweemaal vijfenveertig minuten voetbal in een ijzige kou met op zijn tijd een bui regen deed aan het veldspel weinig goeds. Mede doordat TOGB in een iets andere opstelling de Rotterdammers tegemoet trad, waren er natuurlijk vraagtekens. Jim Havenaar zat nog op de bank, omdat de medische begeleiding bij TOGB hem na een reeks blessures de tijd wil gunnen om weer op het oude niveau terug te komen. Hij viel twintig minuten in. Doelman Jeffrey Verkerk wil het na een schouderblessure deze week weer gaan proberen op de training. Glenn den Uijl zat met eenzelfde kwetsuur wel weer op de bank. TOGB zal het deze competitie moeten stellen zonder Nuno Andrade Varela die zich op het trainingskamp op Gran Canaria niet aan de afspraken heeft gehouden en door de leiding van de club is weggezonden. Een aderlating voor TOGB, zeker gezien de kwaliteiten van deze voetballer. Maar wakend voor het groepsproces is deze beslissing te billijken.
In het veld waren al deze mutaties niet van grote invloed op de verrichtingen op het slechte kunstgrasveld van buurman Zestienhoven. TOGB had bijna de hele wedstrijd een overwicht en speelde veelvuldig op de helft van de tegenstander. De ploeg moest echter wel toezien hoe de uitvallen van de thuisclub niet zonder gevaar waren. De 0-0 tussenstand was het meest gerechtvaardigd.

Winst
In de tweede helft ging het beter voor TOGB. Na acties van Jazzley Wouden en Mouad Fissoune kwam Tim Mourits in stelling, 0-1. Toen Mourits zelf een voorzet gaf van de rechterkant was Wouden de afmaker, 0-2.
Tim Mourits (23) was wat dat betreft de man van de wedstrijd bij TOGB. De Berkelaar die al eerder wedstrijden in de slotfase met onverwachte doelpunten heeft beslist, glom na afloop dan ook van oor tot oor.
“Ja, het ging lekker vandaag”, was zijn eerste bescheiden opmerking over zijn verrichtingen. “Hoewel het een moeizame 1-2 was weten we dichtbij de concurrentie te blijven. Voetballen was vanmiddag moeilijk. Maar de drie punten vergoeden wat dat betreft veel. De eerste helft konden we er slecht doorkomen. In de tweede helft hadden we het geluk om al na een paar minuten te scoren. En als er dan ook snel een tweede doelpunt valt gaat het allemaal minder geforceerd. Na die 1-2 (tien minuten voor tijd, red.) werd het toch nog even spannend. Ik hoop, dat we zo door kunnen gaan. Fit blijven, weinig schorsingen oplopen, ja, dan moeten we ver kunnen komen.”
TOGB-trainer Peter de Haan vond na afloop dat gezien het veldoverwicht zijn ploeg te weinig kansen had weten te creëren vooral in de eerste helft. “Maar de start in de tweede helft was wel goed door twee snelle doelpunten. We kregen ook nog de kans (Rob Gerritsma, red.) voor een derde doelpunt en dan is de wedstrijd gespeeld. Maar het bleef wat dat betreft een lelijke wedstrijd en die moet je ook zien te winnen.”
Over het verdere verloop van deze competitie zei hij: “We moeten proberen te blijven voetballen. Daar kan een trainer invloed op hebben. Maar daar moeten de spelers wel voor open staan. Ik denk dat ik wat dat betreft niet te klagen heb bij TOGB.”