vrijdag 25 september 2020 | week 39
Home » Politiek » Peiling: Wat kun je allemaal met € 137 miljoen doen?
Lansingerland - In De Heraut van 2 september nodigden we u uit om uw wens of verlanglijstje voor de besteding van de Eneco-gelden naar peiling@de-heraut.nl te mailen. We mochten inmiddels enkele tientalen suggesties met motivatie ontvangen. U heeft nog de mogelijkheid om tot woensdagavond 9 september last-minute uw suggestie(s) te mailen.

Peiling: Wat kun je allemaal met € 137 miljoen doen?

Herinnering

Peiling: Wat kun je allemaal met € 137 miljoen doen?

Lansingerland – In De Heraut van 2 september nodigden we u uit om uw wens of verlanglijstje voor de besteding van de Eneco-gelden naar peiling@de-heraut.nl te mailen. We mochten inmiddels enkele tientalen suggesties met motivatie ontvangen. U heeft nog de mogelijkheid om tot woensdagavond 9 september last-minute uw suggestie(s) te mailen.

De verkoop van de Eneco-aandelen heeft € 137,6 miljoen opgebracht. De gemeenteraad heeft dit geld vooralsnog geparkeerd. Er zijn voorstellen om een gedeelte van de schulden af te lossen en het overschot maatschappelijke bestemmingen te geven.
Om u op weg te helpen bij het kiezen van uw doel noemen we hier een aantal mogelijkheden: teruggave aan de huishoudens via verlaging van de OZB, investeren in een duurzame samenleving of het nemen van klimaat adaptieve maatregelen, het plaatsen van tijdelijke starterswoningen, meer cultuur en en meer sportaccommodaties, of het inzetten van extra mankracht op zorg en veiligheid.
Of, misschien heeft u wel een heel ander briljant idee voor een goede besteding van dit geld? Laat het ons direct na verschijning van deze editie weten via peiling@de-heraut.nl .