maandag 28 september 2020 | week 40
Home » Sport » Peet de Koning dertig jaar trainer bij Hoekse voetbalclub

Peet de Koning dertig jaar trainer bij Hoekse voetbalclub

Na Melvin Boel verlengen ook de overige stafleden hun contract bij BVCB
Lansingerland – BVCB en Melvin Boel gaan, zoals eerder aangegeven, Volgend seizoen met elkaar door. De 28-jarige trainer begint dan aan zijn tweede seizoen bij de tot nog toe goed presterende zaterdagtweedeklasser. Ook de overige stafleden hebben toegezegd nog een jaar te blijven. Peet de Koning als zijn assistent, Ton van der Bijl neemt het tweede elftal voor zijn rekening en John van Beek de keepers. Jan Wiegman en Irene de Jong blijven aan als verzorgers. Peet de Koning is bijna niet meer weg te denken bij de Bergschenhoekse club.

Rien Kuyvenhoven

Voorzitter Roger Bovy: “We zijn ontzettend blij, dat Melvin Boel ook komend seizoen bij ons werkt. BVCB heeft een jong en gretig elftal en we denken dat Melvin deze jongens nog beter kan maken. Natuurlijk zijn we minstens zo blij, dat de gehele staf van de selectie heeft aangegeven nog een jaar te blijven. We zijn content met de inzet en kwaliteiten van Peet de Koning, Ton van der Bijl, John van Beek, Jan Wiegman en Irene de Jong. Met elkaar vormen ze een goed team. We hebben er veel vertrouwen in, dat ze BVCB als geheel naar een hoger niveau tillen.”
Melvin Boel: “De visie en aanpak van deze club spreken mij aan. Met eigen jeugd stappen maken. Dat is precies waar ik goed in ben. Lekker aan het werk met jonge mensen die zich verder willen ontwikkelen. Daar zijn we nog niet klaar mee. Natuurlijk ben ik ook onder de indruk van de vereniging zelf. Een mooie en gezonde club die bruist van de energie. Er is op dit moment veel positieve reuring. Mensen uit Bergschenhoek komen weer kijken bij het eerste elftal. Precies wat we aan het begin voor ogen hadden. Ja, het is leuk om aan het Sporthoekpad te werken. Natuurlijk ben ik tevreden, dat de complete staf blijft. De samenwerking verloopt prima, dus is het goed om het team bij elkaar te houden.”

Al dertig jaar
Bijna vanzelfsprekend zal ook het meubelstuk van de Bergschenhoekse voetbalclub, Peet de Koning, volgend seizoen deel uitmaken van de staf van het vlaggenteam. Peet de Koning (58) heeft er al dertig jaar training op zitten bij BVCB. Begonnen bij de overige senioren via het derde en tweede elftal (15 jaar) nu voor het vijfde seizoen assistent van de hoofdtrainer. “Die vijftien jaar bij het tweede elftal was de schuld van Willem Schewe (toen voorzitter bij BVCB, red.)”, weet De Koning. “Ik trainde toen het derde elftal en moest van hem naar het tweede. Maar spelers uit toen het derde wilden niet naar het tweede. Dus ik heb ze toegesproken en het kwam allemaal goed. Zij bleven in het derde spelen en ik ging voor een lange tijd naar de reserves.”
Peet de Koning moet bekennen, dat het trainen van dat elftal niet altijd de makkelijkste opgave is. “Natuurlijk is het wel leuk, maar je heb ook mindere periodes. Nieuwe spelers die niet helemaal in de pas willen lopen of ruzie krijgen. Ik heb er eens twee gehad die ook niet met elkaar door een deur konden. Hadden we op de donderdag voor de wedstrijd een etentje bij de club. Die twee heb ik met een bord eten in de commissiekamer gezet en gezegd dat ze er samen maar voor moesten zorgen dat ze die zaterdag in één elftal konden spelen.” Een kort, maar krachtige daad van de inwoner van Bergschenhoek die een positieve uitwerking kreeg.
De samenwerking met de huidige trainer Melvin Boel is goed. Het leeftijdsverschil van dertig jaar kan vraagtekens oproepen, maar niet bij De Koning. “Eerlijk is eerlijk, we hebben een prima samenwerking. Ik heb natuurlijk in de loop der jaren al veel trainers meegemaakt. Deze trainer is vooral tactisch heel sterk. Hij ziet wat er in het veld gebeurt. Ook hier leer ik van. Wedstrijdgericht trainen is dan ook een sterk punt van hem. Maar misschien steekt hij ook wel iets van mij op.” Iedereen die Peet de Koning kent weet met welke ondeugende oogjes hij die laatste opmerking weet te plaatsen.