vrijdag 4 december 2020 | week 49
Home » Algemeen » Pas op voor verkoop van persoonlijke alarmsystemen

Pas op voor verkoop van persoonlijke alarmsystemen

De gemeente Lansingerland waarschuwt haar inwoners voor een bedrijf dat langs de deuren gaat om persoonlijke alarmsystemen te verkopen. Bij de gemeente en de politie komen klachten binnen van – voornamelijk oudere – inwoners over de agressieve en intimiderende wijze van verkopen. Sommige verkopers gaan zelfs zo ver, dat zij een huisbezoek proberen af te dwingen.
In Lansingerland is het venten vergunningsvrij, waardoor de gemeente tegen de huis-aan-huis verkoop zelf niet kan optreden. De gemeente heeft het bedrijf laten weten, dat deze wijze van verkoop ontoelaatbaar is. Het bedrijf heeft toegezegd de desbetreffende verkopers op hun gedrag aan te spreken.

Advies aan inwoners

De gemeente adviseert haar inwoners met klem om de verkopers niet binnen te laten en de gemeente wijst haar inwoners op het recht om, na een aankoop van minimaal 50 euro, binnen 14 dagen af te zien van de koop.
De politie dringt er bij inwoners die inmiddels slachtoffer zijn geworden van deze verkooppraktijken, op aan aangifte te doen. Hoe meer aangiftes hoe beter de politie kan optreden.