donderdag 4 maart 2021 | week 09
Home » Algemeen » Paarse Vrijdag op het Picasso Lyceum
Leerlingen en medewerkers van het Picasso Lyceum zetten zich al jaren in om op school aandacht te geven aan gelijkheid. Paarse Vrijdag leent zich daar uitstekend voor. Foto: Picasso Lyceum.

Paarse Vrijdag op het Picasso Lyceum

Paarse Vrijdag op het Picasso Lyceum

Zoetermeer – Gek eigenlijk dat er aandacht nodig is om mensen bewust te maken van het feit dat iedereen gelijk is. Ongeacht geslacht, kleur, afkomst, geloof of geaardheid. Berichtgevingen in het afgelopen jaar bewijzen dat het helaas nog steeds nodig is.

Michelle, Rokaja, Seija en Lanica, leerlingen uit diverse leerjaren van het Picasso Lyceum, hebben onder begeleiding van mevrouw Jongma de handen in een geslagen om positief bij te dragen aan deze bewustwording. Ze hebben zelf een lespakket ontwikkeld die de coaches tijdens persoonlijke leertijd met leerlingen hebben behandeld.
Op Paarse Vrijdag hebben de leerlingen de regenboogvlag gehesen, waarna ze bij de ingang regenboogmondkapjes aan alle leerlingen hebben uitgedeeld. Veranderingen (en bewustwording) zitten ‘m vaak in details. Zo zijn de trappen voorzien van regenboogkleuren en heeft een van de toiletgroepen geen traditionele bordjes meer van een man of vrouw.
Normaliter worden leerlingen en medewerkers, die veelal aan de oproep gehoor hadden gegeven iets paars aan te doen, vastgelegd op een mooie groepsfoto. Vanwege de coronamaatregelen was dat dit jaar niet mogelijk. Wel zijn er portretfoto’s gemaakt van individuele leerlingen. Met en zonder regenboogmondkapje. Iedereen is gelijk, iedereen is anders.