dinsdag 4 augustus 2020 | week 32
Home » Politieberichten » Overlast van scooters

Overlast van scooters

Overlast van scooters

Lansingerland – De laatste tijd wordt er veel overlast ervaren van scooters/ (snor) brommers in Lansingerland. De klachten zijn o.a. te hard rijden, te veel lawaai en gevaarlijk rijgedrag. De politie doet zijn best om de bestuurders van scooters te controleren.

Soms lukt dit helaas niet zoals op 9 juli. Er was een korte achtervolging met een scooter nabij de Westerwater in Berkel en Rodenrijs. Daarbij liepen de snelheden dusdanig hoog op dat werd besloten om de achtervolging te stoppen. Dit vanwege de veiligheid van de op straat aanwezige mensen, de politieagenten zelf en uiteraard van de bestuurder van de scooter. Echter op 19 juli zagen agenten wederom de zelfde bestuurder/scooter rijden van de achtervolging op 9 juli. Hij maakte een zogeheten “wheely” en reed te hard op de Oostmeerlaan te Berkel en Rodenrijs. De bestuurder merkte de agenten te laat op waarop ze hem klem konden rijden op het fietspad.
Bij de staande houding bleek dat hij geen rijbewijs had. De betrokken scooter is op het politiebureau onderworpen aan een rollenbank test. De scooter had een veel te hoge constructiesnelheid waarop er ook een zogeheten WOK (wachten op keuren) melding is afgeven. De scooter moet nu eerst in orde gemaakt worden en aan de RDW ter keuring worden aangeboden voor dat deze weer de openbare weg op mag. De bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen in verband met het rijden zonder rijbewijs, te hoge constructie snelheid en voor gevaar of hinder veroorzaken (artikel 5 WVW). Er reed ook nog een andere scooter bij. De agenten konden hem op dat moment helaas niet stil houden. Zij hadden echter wel beelden gemaakt en aan de hand van het kenteken zijn ze later bij de bestuurder van deze scooter aan de deur geweest. Hier werd duidelijk dat het ging om een 14 jarige bestuurder. Hij heeft hier ook een proces verbaal voor gekregen.
Een let op voor ouders is dan ook als u een scooter/snor/brommer heeft staan dat het erg verleidelijk kan zijn voor uw zoon/dochter (zonder rijbewijs) om hiermee te gaan rijden!