woensdag 30 september 2020 | week 40
Home » Algemeen » Outdoor Valley sluit aan bij de Modderweek

Outdoor Valley sluit aan bij de Modderweek

Outdoor Valley sluit aan bij de Modderweek

Bergschenhoek – Rondom de Nationale Modderdag organiseerde Outdoor Valley speciaal voor het hele gezin de Modderrace. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar konden samen met hun ouders een modderige parcours trotseren in de jaarlijkse Modderrace.

Trees Borkus-Henskens

De eerste 2,5 kilometer lange race over het uitgestrekte terrein van Outdoor Valley werd gehouden op zondag 23 juni met een parcours vol met leuke en uitdagende obstakels die de kinderen samen met hun ouders moesten overwinnen; de eerste dag al meteen meer dan 650 deelnemers. Een schone set kleding was, zo bleek en was vooraf ook aangeraden, geen overbodige luxe, want iedereen werd gegarandeerd vies.

Obstakels

Een stormbaan, sloten om te overbruggen, een fikse zeepbaan, evenwichtsbalk, indianenbrug, banden, veel water en een flink vieze modderpoel; de deelnemers en bezoekers van de Modderrace werden zondag getrakteerd op een prachtig zonnige dag. Honderden kinderen liepen samen met hun ouders 2,5 kilometer en trotseerden onderweg tientallen hindernissen. Dankzij het lekkere weer wisten alle deelnemers de wateroversteken en diepe modderpoelen zeer te waarderen. Onder toeziend oog van mascotte Buddy deden alle kinderen samen met hun ouders ontzettend hun best. Na 2,5 kilometer vol leuke obstakels, diepe wateroversteken en super vieze modderpoelen konden alle kinderen hun welverdiende modderdiploma bij de finish in ontvangst nemen en wachtte een frisse douche. En voor de hongerige magen een onvervalste Modderburger en een drankje op het terras.

Heb je zondag niet meegedaan? Niet getreurd! Woensdag 26 en vrijdag 28 juni kun je nog deelnemen aan de Modderrace. Lijkt deze Modderrace je een mooie uitdaging? Ga voor meer informatie naar outdoorvalley.nl/modderrace.