woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Oudste inwoonster van Lansingerland viert 102de verjaardag

Oudste inwoonster van Lansingerland viert 102de verjaardag

Oudste inwoonster van Lansingerland viert 102de verjaardag

Berkel en Rodenrijs – Annie van Duijn telt 102 lentes en is daarmee de oudste inwoonster van heel Lansingerland. En daar geniet de van origine Hoekse jarige zichtbaar van; zeker als burgemeester Pieter van de Stadt op koffievisite komt en haar verrast met een kist vol fruit en een fraai boeket rozen.

Trees Borkus-Henskens

Haar wieg stond aan de Rotte, maar slechts een paar maanden oud verhuisde zij als vierde kind in het bakkersgezin Van Duijn naar Terbregge waar het gezin vlak bij de Irenebrug woonde en een winkel had en waar het gezin verder uitbreidde naar zeven kinderen. Haar vader vond het te stil langs de Rotte. In die tijd, zo vertelde de jarige aan haar visite, maakte de bakker lange dagen. ’s Nachts werd er gebakken, vervolgens ging haar vader met paard en wagen op pad om het brood rond te brengen en daarna dook hij de bakkerij weer in. “Als middelste kind had ik soms pech: als ooms en tantes op bezoek kwamen namen ze vaak de drie jongsten mee voor een uitstapje en waren er feesten of partijen, dan mochten de drie oudsten mee. Maar ik heb het toch altijd naar m’n zin gehad.” Toen haar broer Jo de winkel van zijn ouders overnam verhuisden de ouders en Annie naar de Terbregseweg en zij verhuisde mee.

Optimistisch

Annie bleef thuis wonen en hielp mee in de huishouding. “Ik hield van lekker soppen, de was doen en zorgen dat alles er netjes bij stond. Ik verzorgde tot het laatst mijn ouders. Mijn vader overleed in 1956 op 72-jarige leeftijd en mijn moeder tien jaar later. Zij werd 76. Het was bij ons thuis altijd gezellig en verjaardagen werden de hele dag gevierd.” Annie bleef ongehuwd, maar had een warme band met de familie. Een nichtje vertelt: “Vierde tante Annie een lustrum (90, 95 jaar) dan gingen we met z’n allen uit eten. Ze is altijd een vrolijke tante, optimistisch en zorgzaam. En ze maakte veel zelf; haar zelf gebakken koekjes waren niet alleen bekend, maar ook heel lekker.” Tot eind maart van dit jaar woonde zij zelfstandig aan de Grindweg, maar omdat ze steeds slechter ging zien verhuisde ze naar huize Sint Petrus waar ze zondag 7 juli 102 werd. “Tante Annie werd 99 en dat vonden wij jaren geleden al heel erg oud!” lacht de jarige. “Nooit gedacht dat ik ook zo oud zou worden. Wel jammer dat ik zo weinig zie, want ik lees graag. Binnenkort komen de luisterboeken en daar kijk ik wel naar uit. Maar ik geniet ook van goede muziek en van leuke gesprekken.”
Zus Cobie – ‘slechts’ 92 jaar – woont in ’t Smitshoek en geniet mee van de verjaardag van haar zus. “Onze kinderen zien ook tante Annie als oma; de band is hecht,” aldus de dochter van oma Cobie.

Check Also

VluchtelingenWerk zoekt vrijwilligers

Lansingerland – VluchtelingenWerk Lansingerland helpt vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben om een nieuw leven op …

Geef een reactie