vrijdag 10 juli 2020 | week 28
Home » Algemeen » Ouderen opnieuw verwend door ‘Heel Lansingerland Helpt’
De actie werd erg gewaardeerd.

Ouderen opnieuw verwend door ‘Heel Lansingerland Helpt’

Ouderen opnieuw verwend door ‘Heel Lansingerland Helpt’

Lansingerland – Na de twee grotere acties rond Pasen en Koningsdag bracht Heel Lansingerland Helpt afgelopen weekend nog eenmaal een mooie gevulde tas bij ouderen van Lansingerland die door iemand waren aangemeld. Het betrof dit keer vooral ouderen op leeftijd die zich alleen voelen omdat ze niet of nauwelijks buiten komen in deze coronatijd.

Naar aanleiding van eerdere acties ontving Heel Lansingerland Helpt nog ruim 80 nieuwe aanmeldingen van mensen die een extra attentie verdienden. Met de bedoeling de tas te vullen met producten van lokale ondernemers gingen de vrijwilligers op pad. Met dank aan: de Vitaminestore uit Berkel en Rodenrijs, Irene van Winden Groente & Fruit, Crea Irene uit Bleiswijk en de Snoepexpress te Berkel en Rodenrijs, aangevuld dankzij een eerdere bijdrage van de Rabobank, kon er weer een mooi verrassingspakket gemaakt worden.

Kleine leefwereld

Met name voor ouderen is de leefwereld de afgelopen maanden erg klein geworden. Deze actie was dan ook echt bedoeld om mensen die weinig tot geen bezoek ontvangen toch persoonlijk iets aan te bieden, samen met een praatje en ruimte voor een persoonlijke noot van de bezorgers. Ook dit keer was het een geslaagde actie met blije en verraste gezichten. Gezien de wijzigende regels omtrent Covid 19 verwachten de initiatiefnemers van Heel Lansingerland Helpt vooralsnog dat dit een van de laatste grote acties zal zijn.
De mobiele ontmoetingsruimte ‘Bij Ria’ staat nog wel vrijwel dagelijks geboekt bij verzorgingshuizen. Er zijn nog plannen rondom een inzamelingsactie in Lansingerland, echter die zijn nog niet concreet genoeg om te delen. Ook worden er nog steeds door de leden van de facebookgroep Heel Lansingerland Helpt wetenswaardigheden gedeeld en worden vraag en aanbod nog steeds gematcht. Meer informatie kunt u, zoals altijd, vinden op de Facebookpagina Heel Lansingerland Helpt.