zaterdag 16 januari 2021 | week 02
Home » Algemeen » Organist Arjan Breukhoven gooit het roer om
Arjan Breukhoven en Kees Alers komen naar u toe!

Organist Arjan Breukhoven gooit het roer om

Live Facebook Concert

Organist Arjan Breukhoven gooit het roer om

Lansingerland – Het is stil geworden in Nederland. Bijna alle concerten en theatervoorstellingen zijn in ieder geval tot 31 maart geannuleerd. Organist, pianist en dirigent Arjan Breukhoven, bekend als organist van de Berkelse Dorpskerk en als dirigent van het Hollands Christelijk Mannenkoor, bedacht een creactieve oplossing voor het cancelen van al zijn concerten.

“Sinds vrijdag 13 maart ben ik begonnen met een dagelijks concert wat om 19.30 uur live gestreamd wordt via Facebook.”
Het Live Facebook Concert geeft hij vanuit zijn huiskamer of vanuit verschillende kerken in de regio en is live te volgen via Facebook. Het eerste concert gaf hij nog alleen, maar de bekende fluitist Kees Alers werkte mee aan het tweede concert.
Iedere dag vanaf half acht ’s avonds zal ik, zolang het duurt, een kort concert geven met iedere keer andere muziek en met andere muzikale vrienden”, zo zegt Arjan. “Vanwege het coronavirus blijven veel mensen noodgedwongen binnen en alle concertgebouwen, kerken en theaters zijn dicht, dus dan draai ik het maar om: ik kom naar de mensen toe met mooie muziek en top solisten via internet. Ik gooi dus eigenlijk het roer maar eens om.”
Na de eerste Live Facebook Concerten ontving hij vele reacties vanuit binnen- en buitenland. “Indrukwekkend hoeveel mensen de concertjes live volgen tot zelfs in onder andere Australië en de USA aan toe. Vanuit heel de wereld komen erg positieve reacties binnen. Echt super gaaf om te doen!”
Bekijk dagelijks vanaf 19.30 uur het Live Facebook Concert via https://www.facebook.com/arjan.breukhoven