maandag 28 september 2020 | week 40
Home » Algemeen » Optredens, gedichten en kunst luisteren Culturele Wandeling op
 Gert en Jellie van Vliet voor hun Pleisterplaats De Hichte. Foto: John Hofman.

Optredens, gedichten en kunst luisteren Culturele Wandeling op

Door de Groenzoom

Optredens, gedichten en kunst luisteren Culturele Wandeling op

Berkel en Rodenrijs/Pijnacker- Vrijdagavond 20 september wordt er tussen 19.30 en 22.30 uur een Culturele Wandeling door de Groenzoom georganiseerd. Verspreid over de hele route van ongeveer 6 kilometer kunnen de wandelaars onder meer genieten van zang en muziek, Oostland dichters die voorlezen uit hun werk en van kunst. Een shantykoor geeft acte de présence, terwijl DJ’s laten zien en horen wat ze kunnen. Het wordt een wandeling om nooit meer te vergeten! U kunt de wandeling vanaf drie verschillende plaatsen starten.

John Hofman

De organisatie is in handen van Jellie en Gert van Vliet, eigenaren van Atelier de Hichte aan de Kleihoogt, samen met Paul en Irene Straver. “We hadden het in feite vorig jaar al georganiseerd, maar vanwege het slechte weer kon het niet doorgaan”, aldus Jellie. Ze willen het dus opnieuw proberen en hopen uiteraard op mooi nazomerweer. De wandeling is ’s avonds, begint om 19.30 uur en deelname is geheel gratis. Zoals gezegd is er tijdens de wandeling een variatie aan activiteiten te zien en te horen. Op verschillende plekken staan bands te spelen, dichters uit onze regio lezen hun gedichten voor en bij de Hichte staat, om u alvast te verwelkomen, Shantykoor De Waterweg. Een aantal mensen van Jeugdland in Pijnacker loopt verkleed tussen de wandelaars door en spreken hen aan in de stijl van hun aankleding, terwijl ook de bekende verhalenverteller Hans van Woerkom aanwezig is, daarbij muzikaal geassisteerd door Onno. Muziek- en dansschool Jay’s Place gaat aan de gang met Bucket Drums, diverse slagwerkinstrumenten. In zo’n prachtig gebied als de Groenzoom mag tijdens deze wandeling de kunst natuurlijk niet ontbreken en daar zorgt Atelier Kunstbreak uit Berkel en Rodenrijs voor door een workshop te geven. Iedere deelnemer aan de wandeling krijgt een tasje met daarin een kleine zaklantaarn mee, want van lieverlee wordt het uiteraard donker langs de route. Onderweg wordt iets verteld over de ‘Big 5’, vijf veel voorkomende dieren in de Groenzoom.
Aanmelden voor de wandeling en vanaf welke startplaats u wilt starten is niet nodig, maar mag wel. Voor de organisatie is het fijn om te weten hoeveel wandelaars er komen in verband met het uitdelen van de zaklantaarns. Aanmelden kan via groenzoom@hichte.nl .

Startpunten

Wandelaars kunnen tussen 19.30 en 20.30 uur aan de wandeling beginnen bij:
– Atelier De Hichte, Kleihoogt 1, Berkel en Rodenrijs
– Theetuin tuinderij De Groenzoom, Stropersweg 1, Berkel en Rodenrijs
– Terpenpad (Pijnacker) begin Ruyvensche Vaart.
Bij deze startplaatsen staan vrijwilligers die de deelnemers wat instructies meegeven.Tot ongeveer 22.30 uur kan er gewandeld worden. De plekken langs de route waar een activiteit of muziek is te vinden zijn te herkennen door geplaatste waxinelichtjes en partytentjes.

Pleisterplaats De Hichte

Vanuit het Burgerinitiatief heeft de gemeente Lansingerland enige tijd geleden € 5.000 toegekend aan De Hichte om in de Groenzoom een rustpunt in te richten voor wandelaars en fietsers. Dat rustpunt staat er inmiddels, genaamd ‘Pleisterplaats De Hichte’: een oude, opgepimpte pipo-wagen c.q. schaftkeet met daarin de mogelijkheid om iets te drinken of zelf een kopje koffie of thee te zetten en te gebruiken (uiteraard tegen betaling) en even uit te rusten van uw wandeling of fietstocht door De Groenzoom. Voor de wagen staan ook een paar zitjes. Ook is het mogelijk uw e-bike op te laden. Een bordje wijst u de weg naar het toilet van De Hichte. In de wagen is tevens een EHBO-doos aanwezig. In de toekomst wil men er ook een AED-apparaat plaatsen. Gebruikte consumpties kunt u betalen door het geld in een gleuf van het keukenblok te doen. Dit is een kwestie van vertrouwen.
De Culturele Wandeling op 20 september is een mooie gelegenheid om het rustpunt officieel in gebruik te nemen, omlijst door het shantykoor. En nu duimen voor mooi wandelweer!