woensdag 27 mei 2020 | week 22
Home » Algemeen » Opening Tolhek in Groenzoom
Het nieuwe hek wordt woensdag 19 juni officieel geopend.

Opening Tolhek in Groenzoom

Berkel en Rodenrijs – Lezers van deze krant kunnen zich waarschijnlijk nog wel het Burgerinitiatief Lansingerland 2017 herinneren. Het initiatief om het eeuwenoude tol ’t Meerhek (Tolhek) te herbouwen kreeg de meeste steun. Het Tolhek is herbouwd en wordt op woensdag 19 juni geopend.

Bij aankomst om 14.00 uur zijn de hekken voor iedereen gesloten. Ontvangst van de burgemeester en wethouders aan weerszijden van het Tolhek, met een welkomstwoord van de voorzitter van de HVBR. Hierna volgt het openen van de hekken van het Tolhek op een ludieke wijze, waarbij de onthulling van het informatiebord TOL door de burgemeester volgt. Daarna kunnen de aanwezigen de positieve ontwikkeling van de Groenzoom gaan bekijken door in te stappen in de huifkar voor een rondje door De Groenzoom van ongeveer 20 minuten. Bij het Tolhek zal gedurende de rondrit een historisch verhaal verteld worden. Rond 15.00 uur wordt de officiële opening beëindigd.

De locatie is te bereiken vanuit Pijnacker-Nootdorp via de wijk Tolhek over de N470 heen en vanuit Berkel en Rodenrijs bij de rotonde op de Klapwijkseweg via de Oostmeerlaan naar de Meerweg.

Check Also

Gespot!

Gespot! Berkel en Rodenrijs – Na weken wachten kropen op moederdag de eerste kuikens uit …