zaterdag 6 maart 2021 | week 09
Home » Nieuws » Opening inline-skatepiste komend voorjaar
Vertegenwoordigers van Schaats & Inline Lansingerland S.V Rotterdam en RWC Ahoy bij de laatste meters aanleg van de baan. Foto: By Hanneke.

Opening inline-skatepiste komend voorjaar

Opening inline-skatepiste komend voorjaar

Lansingerland – In 2004 had het toenmalige bestuur van de Trainingsgroep IJsclub Bleiswijk een wens om een skeelerbaan aan te leggen. Nu ruim 16 jaar later zijn de plannen en ideeën uitgevoerd en kan de baan in het voorjaar 2021 officieel worden geopend.

Een lange weg is er bewandeld om uiteindelijk een geschikte locatie te vinden voor aanleg van de inline-(skeeler)piste. In Bleiswijk en elders in de gemeente Lansingerland was het moeilijk om een geschikte plek te vinden, diverse voorstellen werden niet overgenomen door de gemeente zodat tenslotte uitwijken naar Rotterdam de oplossing was. Een groot aantal jaren werd door de schaatsvereniging al gebruik gemaakt van de Wielerbaan Ahoy aan de Doenkade om op de skeelers te trainen. Toen er plannen kwamen om het Wielerparcours Ahoy te renoveren en er een mooie subsidieregeling kwam vanuit Rotterdam en Lansingerland staken de verenigingen, die actief waren op Ahoy, de koppen bij elkaar om wensen en plannen uit te werken.

Nieuwe piste en veldritparcours

Er is op het terrein van Sportpark Noordrand, de nieuwe benaming voor de locatie van RWC Ahoy, een inline-skatepiste aangelegd. Deze spectaculaire wedstrijdpiste van 200 meter, met oplopende bochten, is de eerste officiële piste in Zuid-West Nederland. Schaatsvereniging Rotterdam en Schaats & Inline Lansingerland hebben de ambitie om op de piste veel nationale en regionale wedstrijden te organiseren. Er wordt ook voor de wielersporters een vernieuwd veldritparcours aangelegd, met uitdagende hindernissen, hoogteverschillen en technische elementen. Hierdoor ontstaat naast de geasfalteerde wielerbaan een mooi parcours voor (aspirant) veldrijders waar clinics en (nationale) wedstrijden kunnen worden georganiseerd.

Vitale verenigingen

De Gemeente Rotterdam en Rotterdam Sportsupport zijn enthousiast over Sportpark Noordrand. Ze zien de samenwerking van de Wieler vereniging Ahoy en Schaatsverenigingen Rotterdam en Schaats & Inline Lansingerland als voorbeeld van vitaliteit en vernieuwing in publiekgericht sportaanbod en ondersteunen de verenigingen bij de concrete uitvoering.
Met de vernieuwde baan wil Schaats & Inline Lansingerland veel nieuwe leden aantrekken voor de Inline sport die in de winter ook door kunnen stromen naar de schaatssport. Natuurlijk kunnen leden van Schaats & Inline Lansingerland ook deel gaan nemen aan de overige sporten die worden aangeboden op het Sportpark Noordrand zoals de wielersport. Een krachthonk behoort ook tot de faciliteiten die nieuw zijn op het sportpark. Zo kunnen meer mensen kennis maken met de wieler-, schaats- en skatesport, met sportieve clinics en open trainingen voor jeugd, scholen en belangstellenden. Daarnaast wordt ingezet op originele en aantrekkelijke bedrijfsevenementen met clinics, wedstrijden en combinatiesporten.
Ben je geïnteresseerd in inlinen, stuur een mailtje naar Ledenadministatie@schaateninlinelansingerland.nl. Je zult dan tijdig in 2021 over de voortgang en mogelijkheden geïnformeerd worden.