dinsdag 24 november 2020 | week 48
Home » Advertorial » Opel noteert grootste CO2-reductie
Opel Grandland-X-Hybrid.

Opel noteert grootste CO2-reductie

Opel noteert grootste CO2-reductie

Opel heeft in Duitsland in de eerste helft van 2020 de grootste CO2-reductie laten noteren van alle merken met een marktaandeel van ten minste 2%. Dat blijkt uit cijfers van de Kraftfahrt-Bundesamt (KBA), het bureau voor motorvoertuigenverkeer in Duitsland.

Volgens de KBA daalde de gemiddelde CO2-uitstoot (WLTP) van het volledige Opel-gamma met 13,5% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral de nieuwe Corsa en Astra spelen een grote rol in deze toonaangevende reductiecijfers. Uiteraard geldt deze CO2-reductie ook voor Opel op de Nederlandse markt.
“De strijd tegen klimaatverandering en het terugdringen van de CO2-uitstoot is misschien wel de belangrijkste taak van onze generatie. We beschouwen dit als een ethische kwestie”, zegt Opel-CEO Michael Lohscheller. “We hebben verantwoorde beslissingen genomen om de ontwikkeling van toekomstbestendige modellen te versnellen en met ons productaanbod een bijdrage te leveren. Deze uitstekende reductiecijfers bevestigen onze succesvolle aanpak. Onze verbrandingsmotoren worden steeds efficiënter, terwijl we in rap tempo elektrische personenauto’s en bedrijfswagens introduceren. In 2024 is van elk Opel-model een geëlektrificeerde versie leverbaar.”
Met de Astra, Corsa en Grandland X PHEV heeft Opel drie bestsellers in het aanbod die een grote bijdrage leveren aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.