donderdag 1 oktober 2020 | week 40
Home » Algemeen » ‘Opa’ Teeuw neemt afscheid van CBS Prins Willem-Alexander
Het bleef niet bij kopieerwerk; er kwamen allerlei kleine klusjes bij.

‘Opa’ Teeuw neemt afscheid van CBS Prins Willem-Alexander

Er wordt op je gerekend

‘Opa’ Teeuw neemt afscheid van CBS Prins Willem-Alexander

Berkel en Rodenrijs – In 1992 ging Floor Teeuw in de VUT. Maar hij wilde nog wel wat doorwerken en daarom bleef hij vervolgens enkele jaren actief bij een installateur. “Ik werkte bij het Gemeentelijk Energiebedrijf Rotterdam,” vertelt hij. “Ik zat dus jaren in de elektrotechniek.”

Trees Borkus-Henskens

Floor (85) is de zoon van de kruidenier uit Bergschenhoek, maar inmiddels naar Berkel en Rodenrijs verhuisd. “Mijn dochter werkt als leerkracht op de Prins Willem-Alexander basisschool. Toen ik in 1996 stopte met werken vroeg ze; pap, we hebben zo veel kopieerwerk bij ons op school. Is dat iets voor jou? Ik ging eens langs bij de toenmalig directeur, waarna de afspraak snel was gemaakt. Maar het bleef niet bij kopieerwerk; er kwamen allerlei kleine klusjes bij. Een kapot lampje, een wiebelend stoeltje; er is altijd iets te doen.”

Dinsdag en woensdag

‘Opa’ Teeuw – zoals hij door de kinderen op school wordt genoemd – was er elke dinsdag de hele dag en woensdagochtend. “Als ik binnen kom kijk ik eerst even in mijn postbakje welke briefjes met klusjes er op me liggen te wachten. Dat is veelal kopieerwerk, maar ook wel eens het ‘opleuken’ van een kamertje of een lik verf over de gangwanden. Het is puur vrijwilligerswerk, maar zeker niet vrijblijvend; er wordt op je gerekend en ik hoor er helemaal bij. Ik vier alles mee en ook toen ik hier net was en er computercursussen werden aangeboden aan de medewerkers kon ik meedoen. Daar heb ik nog steeds profijt van en het heeft me ook geschoold.”
In januari reeds kondigde Floor Teeuw aan dat hij met zijn werk op school wilde gaan stoppen om meer thuis te kunnen zijn bij zijn vrouw. “Het is goed zo,” aldus de nog zeer kwieke en gezonde trouwe vrijwilliger.

Afscheid

De woensdag voor de kerstvakantie werd afscheid genomen van ‘Opa’ Teeuw. Alle groepen kwamen met een ‘kopieeropdracht’ naar de klusjesopa toe, maar dat waren vellen vol bedankjes, door de kinderen gemaakt. Een dag later volgde het afscheid met het team, waarna Floor Teeuw huiswaarts toog. “Ik kan er nu wat meer op uit; samen met mijn vrouw fietsen in de regio. Of ergens met de auto heen. Ook ben ik actief met genealogie en daar gaat veel tijd in zitten.” Zijn werk wordt nu verdeeld en ook de conciërge neemt wat taken van hem over.