zaterdag 23 januari 2021 | week 03
Home » Algemeen » Op Melanchthon Business School voel je je gezien
23-09-2020: PR materiaal: Melanchthon Businesschool: Bleiswijk Foto: Beeldboot/Gertjan Kooij

Op Melanchthon Business School voel je je gezien

Op Melanchthon Business School voel je je gezien

Bleiswijk – Melanchthon Business School (MBS) is een kleinschalige regionale school voor leerlingen met een vmbo-advies (bl, kl of gtl). MBS heeft enthousiaste docenten met aandacht voor jou. Je voelt je gezien en voelt je al snel thuis in het gloednieuwe schoolgebouw aan de Merenweg in Bleiswijk.

Leerlingen verdienen een ondernemende opleiding waar ze hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen en waar ze het maximale uit zichzelf kunnen halen.
“Wij vinden het belangrijk dat je jezelf beter leert kennen en dat je leert ontdekken waar je goed in bent. Er valt van alles te kiezen op onze school. Al in de onderbouw maak je kennis met beroepen op gebied van Recreatie & Vrijetijd, Dier & Natuur, Kunst & Design en Tech & Media. Daarnaast heeft MBS Het Groene Lyceum (HGL) in huis: een praktische opleiding voor leerlingen met vmbo (gtl)/havo-advies.”

Praktijk en theorie

“We streven naar onderwijs waarin praktijk en theorie nauw verweven zijn, binnen- en buitenschools. Op onze school leer je vooral door te doen. Dat geven we vorm door samen te werken met bedrijven en instellingen in de buurt. Er zijn diverse buitenschoolse activiteiten en je loopt stage bij bedrijven, zodat je met al die ervaringen aan het einde van je opleiding de juiste mbo-opleiding kunt kiezen. Haal je het gl-diploma met een extra vak, dan kun je ook kiezen om naar de havo te gaan. Na de HGL-opleiding heb je toegang tot een hbo-vervolgopleiding.

Enthousiast? Bezoek dan onze digitale open dag! Dat kan via de website https://www.melanchthon.nl/mbsgroep8 of scan de QR code.
Door de coronamaatregelen zien alle activiteiten en open (les)dagen er dit jaar anders uit. “We hopen dat een bezoek aan ons gebouw en een kijkje binnen mogelijk is. Kijk op onze website voor de laatste informatie: https://www.melanchthon.nl/mbs Graag tot ziens op MBS!”