donderdag 29 oktober 2020 | week 44
Home » Algemeen » Oostlanddag 2020: Vooruit!
Tilly van der Knaap is voorzitter van Oostlanddag 2020.

Oostlanddag 2020: Vooruit!

Oostlanddag 2020: Vooruit!

Oostland – Al meer dan 12 jaar is Oostlanddag een begrip. Een netwerkbijeenkomst die ondernemers uit de gemeentes Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp samenbrengt om te netwerken, ontmoeten, inspireren en verbinden. Helaas is door het coronavirus een samenkomst zoals we gewend zijn, bedrijfsbezoeken én een plenair programma met meer dan 300 ondernemers, dit jaar niet mogelijk.

Oostlanddag wordt georganiseerd door ondernemersverenigingen VNO-NCW Oostland, NOOVA, Ondernemersvereniging Pijnacker-Nootdorp, Ondernemend Lansingerland en Glastuinbouw Nederland. In samenwerking met de gemeentes Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp en Rabobank ondersteunt.
Tilly van der Knaap, voorzitter van de organisatie van Oostlanddag, stond samen met het team voor een uitdaging hoe de editie van 2020 vorm te geven met alle richtlijnen die er nu gelden voor bijeenkomsten. Heel kort werd er gesproken het evenement volledig te annuleren. Daarna is gekeken wat er wél mogelijk was en is de huidige opzet ontstaan. “Uiteindelijk staan ondernemers bekend om hun creativiteit, dus die hebben we gebruikt om tot een invulling te komen”, aldus Tilly. Het thema is ook duidelijk: VOORUIT. En dat woord kan op vele manieren worden gebruikt. Vooruit kijken. Vooruit denken. Vooruit gaan. Kortom, leren en elkaar inspireren hoe om te gaan met de huidige situatie.

Inschrijven

​​​​​​Ondernemers kunnen zich online inschrijven via de website van Oostlanddag (www.oostlanddag.nl). Maar liefst 16 horecagelegenheden zetten hun deuren open in de ochtend en bieden de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten. De deelnemers kunnen zelf kiezen of ze iemand uitnodigen een kop koffie te drinken of dat ze ter plekke hun gesprekspartner ontmoeten. De kop koffie of thee wordt door Oostlanddag aangeboden. Gezien de huidige tijd en uitdagingen zal het aan gespreksstof vast niet ontbreken. Voor elke ondernemer is het weer anders.
“Het is een andere manier van netwerken. Wij bieden ondernemers de kans om juist die andere ondernemer te ontmoeten die men graag zou willen toevoegen aan zijn netwerk. Of wellicht nodig heeft om vooruit te komen. Denk hierbij ook aan bijvoorbeeld vertegenwoordigers van de gemeentes. Omdat veel bijeenkomsten nu worden afgelast, zijn ondernemers meer op zichzelf aangewezen”, stelt Tilly. “Maar juist nu is het goed om in gesprek te gaan en dan niet alleen met de mensen die je altijd al spreekt maar juist ook met ondernemers uit een ander vakgebied. Dat kan zomaar eens tot een verrassend inzicht leiden. En opgedane ervaringen in de afgelopen periode, kunnen voor een ander enorme toegevoegde waarde hebben. Laten we daarom blijven ontmoeten, delen en leren van elkaar”.

Nieuw concept

“Het is natuurlijk spannend”, zo vervolgt de voorzitter, “het is een nieuw concept en we zijn nu eenmaal gewoontedieren dus moeten even wennen. Gelukkig zijn er al 100 aanmeldingen binnen en loopt dit aantal nog op. Niet vreemd, want ook in mijn eigen netwerk merk ik dat er juist nu behoefte is aan persoonlijk contact. Elke ondernemer uit de regio kan meedoen. Van ZZP tot DGA en van starter tot aan doorgewinterde ondernemers. De Oostlanddag is er voor alle ondernemers en de uitgelezen kans om met de organiserende ondernemersverenigingen kennis te maken.”
Vanzelfsprekend hoopt Tilly dat er volgend jaar weer een Oostlanddag op de oude manier kan worden georganiseerd. “Mét bedrijfsbezoeken en een inspirerende spreker. Voor nu zijn de ogen gericht op 7 oktober aanstaande en van daaruit kijken we graag verder ‘Vooruit’!”